Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Roşu, verde, galben şi albastru pe o singură maşină, şi totuşi acest Porsche 356 Speedster arată fascinant

20 August 2021 - 12:34
Ilie Toma
Atunci când cineva creează sau restaurează un automobil, combinaţia de culori aleasă e unul din elementele-cheie pentru un aspect final frumos şi tuturor ne este clar de ce. Să combini vreo patru culori pe o singură maşină, mai ales din zone total diferite ale spectrului, poate părea o decizie neinspirată, dacă nu chiar o blasfemie. Dar, se pare că, în mâinile potrivite, şi o asemenea decizie se poate transforma în operă de artă.
Ceea ce vedem în aceste imagini e un Porsche 356 Speedster, produs în 1955. Modelul în sine e unul din cele mai scumpe modele de colecţie din câte există azi în gama Porsche, fiind considerat drept originea absolută a ceea ce este astăzi Porsche.
Istoria acestei maşini a pornit din start în SUA, ea fiind importată în 1955 în New York şi vândută în acelaşi an în California, unde şi-a petrecut aproape întreaga viaţă de până acum. A stat în mâinile ultimului proprietar aproape 50 de ani, iar în acest răstimp el a condus-o din când în când şi şi-a mai şi personalizat-o niţel, cu cuşcă de protecţie de circuit şi ceva modificări la motor, care nu mai era cel original. Aşa că atunci când acest Porsche a fost adus la un dealer al mărcii germane din California, numit Porsche Santa Clarita, pentru restaurare, cei de acolo şi-au dat seama că nu vor putea face ceva cu totul original şi autentic, aşa că au mers pe o idee mai creativă.
S-au gândit să se transpună imaginar în anul 1955 şi să încerce să gândească cum ar fi creat acest Porsche personalizat, dacă acum era acel an în calendar. Au ales culori uşor pastelate, nemetalizate, îndrăznind să le combine într-un mod unic. Au creat un verde de caroserie ce e undeva la limita unde poate fi perceput şi drept albastru. Au montat jante aurii, de un galben intens.
La interior au ales un roşu pastelat, uşor stins, şi l-au combinat cu elemente de tapiserie cu carouri scoţiene, ce îmbină albastru cu nişte linii de roşu şi galben. Anume liniile astea au asigurat o conexiune vizuală cu toate celelalte culori ale maşinii, iar în rezultat, acest Porsche a ieşit nu doar unic în lume, şi ci absolut admirabil!
Iar faptul că motorul nu e original, le-a dat creatorilor săi libertatea să mai vrăjească niţel la el, crescându-i un pic şi performanţa, pentru o plăcere şi mai mare în condus. Iar maşina asta, finalizată de curând şi prezentată publicului, e atât de specială, încât a fost acceptată să participe la un concurs internaţional al Porsche pentru a desemna cele mai bune proiecte de restaurare a exemplarelor Porsche din toată lumea.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter