Şoferi de autobuz VIP, cu 45 pasageri spre Bulgaria, depistaţi în stare de ebrietate de poliţia din Moldova

26 August 2021, 21:51
Redacţia PiataAuto.md
Un caz de neconceput a fost raportat astă seară de poliţia din Moldova. Aflându-se în simplă misiune de patrulare, poliţiştii au observat un autobuz de rută internaţională pe şoseaua Hânceşti, de la ieşirea sudică a Chişinăului, care dădea semne vizibile că ar fi condus de un şofer în stare de ebrietate. În mod ironic, autobuzul avea şi inscripţie VIP pe luneta sa.
Poliţiştii au oprit autobuzul, în care erau doi şoferi şi 45 de pasageri, proaspăt îmbarcaţi pentru a se deplasa spre oraşul Varna, Bulgaria. Incredibil, dar ambii erau în stare de ebrietate. Cel care se afla la volan, a indicat 0.46 mg/l în aerul expirat şi s-a ales cu dosar penal, permisul retras şi o amendă usturătoarea. Celălalt şofer partener, întrucât nu era la volan, a refuzat testarea pe loc, dar însăşi faptul că cei doi şoferi, care ar trebui să fie teoretic profesionişti, au putut fi în asemenea stare, cu tot cu 45 de pasageri la bord, tocmai porniţi într-o cursă internaţională, este pur şi simplu de neconceput!

Poliţia a reţinut autobuzul până când compania nu a venit alt şofer treaz, care a semnat pentru preluarea autobuzului şi a preluat el cursa spre Bulgaria. Întrucât şi cel de-al doilea şofer era în deplasare de serviciu, chiar dacă nu se afla la volan, poliţiştii au insistat şi i-au dus la dispensarul narcologic pentru prelevare de probe de sânge. Chiar dacă cel de-al doilea şofer nu riscă dosar penal pentru o încălcare rutieră, rezultatul probei de sânge poate constitui probă pentru ca acesta, alături de colegul său, să fie concediaţi, sau, eventual, să li se retragă şi certificatul de aptitudine profesională pentru transportul de pasageri.
0
42,541
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!