Tendinţa SUV-urilor coupe ajunge şi la maşini electrice: VW va lansa ID.5 GTX, primul său SUV Coupe electric

9 August 2021, 15:45
Ilie Toma
SUV-urile cu siluetă de coupe s-au tot extins în ultimul deceniu, mai ales în ultimii ani, astfel încât am ajuns să avem în lumea auto nu doar BMW X6, sau alte modele premium precum Mercedes-Benz GLE Coupe, Audi Q8 sau Porsche Cayenne Coupe, ci şi modele mai bugetare, precum Renault Arkana. Iar de mai bine de un an grupul VW are şi un prim SUV coupe electric — Audi e-tron Sportback. Acum această tendinţă intră tot mai dominant în segmentul SUV-urilor electrice.
Volkswagen a anunţat că va lansat primul său SUV electric, pe care-l va numi ID.5 GTX. Ştim, sună ca un nume complicat de robot din Star Wars, dar adevărul e că noul model va fi, practic, o variaţie de caroserie a lui VW ID4.GTX, lansat în luna aprilie a acestui an. Iar acel model era un soi de variantă sportivă, a SUV-ului electric ID.4. Multe abrevieri, multe derivate, dar ce trebuie să ştii e că Volkswagen va avea începând cu toamna acestui an primul său SUV coupe electric.
Judecând după faptul că substratul tehnic va fi identic, putem deduce că şi ID.5 GTX va avea două electromotoare, a căror putere cumulată va fi de 299 CP, iar acceleraţia de la 0 la 100 km/h se va situa în jurul valorii de 6.2 secunde. Germanii promit şi o autonomie de până la 497 km la modul teoretic. În mod practic, ea se va situa probabil pe la 350-400 km.
Anunţarea primului SUV Coupe electric al mărcii Volkswagen vine într-un context stângaci, când CEO-ul mărcii şi totodată şeful grupului VW, tocmai s-a plâns de experienţa la staţiile de încărcare cu un alt model electric VW, după ce a mers într-o vacanţă cu familia sa.
0
1,311
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!