Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Transportul public în Chişinău în ultimul an: 83 de autobuze şi troleibuze livrate, încă 240 până la sfârşitul lui 2021

24 August 2021 - 10:24
Redacţia PiataAuto.md
Transportul public din Chişinău e într-un proces de înnoire intensă a autobuzelor şi troleibuzelor sale. Anii trecuţi au fost făcute primele salturi mai importante prin achiziţii de troleibuze, iar în acest an ritmul pare să se fi intensificat şi mai mult, judecând după cifrele anunţate ieri de primarul Chişinăului.
Astfel, acesta anunţă că în ultimul an pe străzile capitalei au ajuns 60 de troleibuze, o parte din ele fiind noi, altele achiziţionate la mâna a doua cu rulaj relativ mic, din ţări precum Letonia sau Italia. Suplimentar, dintr-un lot de 58 de troleibuze achiziţionate, 18 circulă deja pe străzile capitalei, iar celelalte 40 urmează a fi livrate în curând. Au fost livrate în mod similar şi autobuze la mâna a doua, cu rulaj relativ mic.
De asemenea, de curând primăria a semnat contractul de livrare a celor 100 de autobuze Isuzu, 5 dintre care au fost livrate acum câteva săptămâni şi deja circulă pe străzile Chişinău, iar alte 5 au ajuns la Chişinău şi sunt pregătite de startul exploatării. Celelalte 90 vor ajunge până la sfârşitul anului.
Tu ce părere ai despre aceste evoluţii ale transportului public din Chişinău? Simţi aceste schimbări majore din capitală, îţi sunt pe plac noile troleibuze şi autobuze din capitală?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter