Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Ucraina a demarat lucrările de construcţie a podului peste Nistru, parte a autostrăzii directe Kiev-Chişinău

20 August 2021 - 09:26
Redacţia PiataAuto.md
În luna mai a acestui an vă informam despre planurile Ucrainei de a construi o magistrală directă în Kiev şi Chişinău, în ocolirea regiunii transnistrene, această nouă magistrală presupunând şi construcţia unui nou pod peste Nistru, în punctul de trecere Yampil-Cosăuţi. În luna iulie vă informam despre startul lucrărilor la această magistrală pe partea terestră, ucraineană, iar acum proiectul a ajuns şi la etapa în care au demarat lucrările la construcţia propriu-zisă a noului pod peste Nistru.
Ucraina a publicat de curând imagini cu starea actuală a lucrărilor de pregătire a traseului spre acest pod nou. Se munceşte practic în câmp, pentru că aici nu exista un drum anterior, iar noul traseu presupune şi construcţia a câţiva kilometri de drum direct spre pod, pe lângă podul propriu-zis.
Au fost anunţate, de asemenea, mai multe detalii despre acest traseu nou direct dintre Kiev şi Chişinău. Pe partea ucraineană se intenţionează ca acesta să aibă statut de autostradă, nu pur şi simplu de traseu mai lat! Noul traseu va fi parte din autostrada R-08 Nemirov-Yampil, ceea ce înseamnă că viteza de deplasare va fi şi ea una mult mai rapidă, în condiţii mult mai sigure. Pe partea moldovenească, acest traseu se va conecta cu actualul traseul R14-R6/M2, între Soroca şi Chişinău, care nu are statut de autostradă, dar care e oricum unul din cele mai bune şi mai late drumuri din Moldova.
Pe când şi o autostradă directă spre Bucureşti, pe partea României cel puţin?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter