Un Mitsubishi Lancer Evo a stat 5 ani într-un showroom din Canada în stare de nou, iar acum e vândut la preţ dublu

4 August 2021, 20:38
Denis Godorozea
Mitsubishi a eliminat definitiv din gamă sedanul Lancer, inclusiv sportiva iconică Evolution, care şi-a luat rămas bun de la fani cu o ediţie de adio, numită Final Edition. Aceasta a enumerat 3,100 exemplare în total, câte un lot fiind repartizat în anumite ţări unde a fost reprezentat modelul de performanţă. La distanţă de câţiva ani, însă, în anumite ţări aceste bijuterii legendare mai pot fi cumpărate pe cale legală, fără parcurs la bord!
Este şi cazul maşinii din imagini, Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition, ce a enumerat în Canada doar 350 exemplare. Ultimul model din această serie este şi acum expus într-un showroom, unde poate fi cumpărat de fanii înrăiţi ai legendei japoneze cu doar 99 km pe odometru, însă pentru această posibilitate exclusivă doritorii vor avea de achitat bani grei, sau aproximativ un preţ dublu decât a costat iniţial celelalte exemplare din gama Final Edition.
Ca şi sedanurile identice, comercializate până acum, Lancer Evolution Final Edition cu numărul 350 are o placă cu numărul de ordine, dar şi peliculele de protecţie sunt rămase la locul lor, maşina fiind absolut nouă. Dealer-ul specifică că maşina a fost păstrată în showroom pe timp de iarnă şi a fost menţinută în starea originală.
Sub capota Mitsubishi Lancer Evolution în cea de-a zecea generaţie a sedanului se instala un benzinar turbo de 2.0 litri, cu 300 CP la activ, deci cu 9 CP mai mult decât oferea un Evolution standard până la apariţia ediţiei finale. Motorul se cuplează la cutia manuală cu 5 trepte. În starea originală sedanul a fost echipat cu sistem de frânare performant, livrat de Brembo, iar kit-ul aerodinamic exterior a fost completat cu un set de jante originale BBS.
Modelul exclusiv, ultimul din ediţia finală, poate fi achiziţionat acum în Canada pentru 147,899 dolari canadieni, echivalentul a 99,550 euro conform cursului actual. Cel mai probabil, dacă viitorul proprietar o va menţine în aceeaşi stare tehnică perfectă, sportiva va indica un preţ şi mai mare în timp.
0
28,334
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!