Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un britanic în vârstă de 101 ani, a condus electromobilul Ford Mustang Mach-e, la 90 de ani distanţă după ce a condus un Model T

24 August 2021 - 11:18
Redacţia PiataAuto.md
Mai poţi fi deschis spre nou la vârsta de 101 ani, acceptând să încerci un tip nou de propulsie pentru automobilul tău, gustând din ceea ce pare a veni din cu totul altă epocă? Cât de multă evoluţie auto poate cuprinde o viaţă de om? Ei bine, în cazul britanicului Harold Baggott, viaţa sa a cuprins cam toată evoluţia industriei adevărate, de la producţia primului automobil produs în serie, Ford Model T, până la ultimele evoluţii curente şi lansarea celui mai nou şi mai savuros electromobil Ford — Mustang Mach-e.
Ceea ce vom spune despre Harold poate suna azi a ocupaţie incorectă, dar pe vremurile copilăriei sale, era un lucru absolut acceptabil. Harold a învăţat să conducă un automobil încă de mic copil. Fiind născut în 1920, avea 10 ani atunci când familia sa l-a învăţat să conducă un Ford Model T, cu care făceau livrarea de lapte de la ferma lor la punctul de colectare din sat. Pentru micuţul băieţel de atunci, era cea mai plăcută parte a zilei. Se simţea onorat să facă asta, iar pe Model T îl îndrăgise cu toată inima.
În 1936, la vârsta de 16 ani, Harold a mers să-şi facă şi un permis de conducere. Era anul în care permisele de conducere fuseseră abia instituite în Marea Britanie. Până atunci, puteai conduce pur şi simplu o maşină, fără nevoia unui permis.

La vârsta de 17 ani, Harold şi-a cumpărat prima sa maşină, un Ford 8 Popular, pentru 100 lire, apoi, peste un an, un Ford Anglia. De atunci şi până azi, familia sa a deţinut în mod privat peste 20 de automobile Ford, iar alte 140 de vehicule comerciale Ford s-au perindat prin serviciul lor în afacerea lor de familie.
Fiind un pasionat atât de fidel de Ford-uri, compania s-a gândit să-i onoreze această pasiune şi l-a invitat pentru a-i oferi un episod de condus cu noul electromobil Mustang Mach-e. Harold a venit cu nepotul său de 15 ani, Felix, care visează să devină pilot de curse. A urcat la volan şi după o călătorie de câţiva kilometri în doi, Harold, bătrânul pasionat în vârstă de 101 ani, s-a arătat încântat de experienţa de a conduce o electrică. Zice că de la 10 ani încoace urmăreşte cu interes tot ce se lansează în lumea auto şi e intrigat să vadă ce înseamnă viitorul. Zice că atunci când conducea Ford Model T simţea că e la răsăritul unei noi epoci în lumea auto, apoi a avut şansa să se convingă cât de frumos au evoluat lucrurile în această lume a maşinilor. Acum are aceeaşi senzaţie de început al unei noi ere, doar că, zice el trist, deja nepoţii săi vor vedea evoluţiile care urmează mai departe.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter