Un copil le-a adus porumb şi plăcinte pompierilor moldoveni în Grecia, în semn de recunoştinţă faţă de ajutorul acestora

13 August 2021, 13:46
Ilie Toma
Pompierii moldoveni se află în aceste zile în plină luptă cu incendiile masive din Grecia, fiind detaşaţi în aceeaşi zonă cu colegii pompieri din România.
Acum câteva zile am scris că 25 de pompieri din Moldova au pornit spre Grecia la bordul a 4 autospeciale, iar apoi vă anunţam că aceştia au ajuns, fiind întâmpinaţi cu ovaţii. Dar, ceea ce aveau să descopere la locul incendiilor, avea să le întreacă toate aşteptările.
Pe de o parte, Dmitriy Polschin, unul din pompierii detaşaţi în Grecia, povesteşte că scara distrugerilor este una imensă, iar lupta este una colosală. Pompierii păşesc prin păduri călcând pe un strat imens de cenuşă depusă, cară în spate zeci de litri de apă fiecare pe urcuşurile din păduri, şi lupta continuă cu o unitate nemaivăzută a colegilor săi şi a celor din alte ţări. Seara, Dmitriy spune că până şi lor, oameni antrenaţi cu efortul fizic extrem, le tremură muşchii de la picioare de epuizare. Dar, de fiecare dată când sunt anunţaţi că au mai învins o nouă bătălie cu focul, ştiu că eforturile titanice nu sunt în zadar.
Oamenii din locurile afectate, însă, sunt pur şi simplu fascinanţi şi au o atitudine extraordinară faţă de pompierii moldoveni şi români din regiune. Ieri, spre exemplu un tată şi copilul său au venit la locul aflării pompierilor şi le-au adus tuturor cafea, plăcinte calde şi porumb, în semn de recunoştinţă pentru aceşti eroi, care luptă pentru casele lor. Nimic nu poate fi mai înduioşător decât recunoştinţa umană simplă şi profundă! E ceea ce le dă forţe uriaşe acestor eroi de a lupta mai departe şi de a reveni cu bine acasă!
Sursa foto: Dmitriy Polscin (poză făcută şi publicată cu acordul tatălui acestui copil)
Foto: Tatăl copilului de mai sus, care, împreună cu fiul său, le-au adus pompierilor cafea, plăcinte şi porumb
0
1,288
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!