Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un microbuz clasic Mercedes, care a fost în serviciul pompierilor, se vinde acum cu parcurs infim în Germania

8 August 2021 - 19:32
Ilie Toma
Acesta e un Mercedes 310, una din versiunile modelului T1 sau TN, iar TN e renumit în toată lumea ca unul din cele mai fiabile şi legendare microbuze Mercedes-Benz create vreodată. Asemenea microbuze alergau cândva în transportul public din Chişinău, cele marfare transportau nepretenţioase tone de încărcături şi erau renumite prin durabilitatea lor exemplară. Un fel de W124 sau W123 în lumea microbuzelor, dacă vrei, care rezistau milioane de kilometri fără defecte majore.
Microbuzul ăsta a apărut pentru prima dată în anul 1977 şi a fost produs până în 1995, când a fost înlocuit de Sprinter. Versiunea 310 a apărut ceva mai târziu, iar exemplarul pe care-l vedem în faţa noastră e echipat cu un motor pe benzină de 2.3 litri, care livra 95 CP şi era cuplat la o cutie de viteze manuală cu 5 trepte. Unicitatea acestui microbuz este faptul că a slujit până nu demult în serviciul de pompieri dintr-un orăşel din Germania!
Şi tocmai asta a făcut ca microbuzul să fie mai mult în aşteptare decât în acţiune, iar astăzi să ajungă a avea doar 23,000 km pe odometrul său, în ciuda faptului că e produs în anul 1984! Sincer, să găseşti un Mercedes 310 cu doar 23,000 km parcurşi e probabil mai greu decât să câştigi la loterie!
Dar, există şi o mică precizare care trebuie făcută, or, maşinile de pompieri, deşi sunt întreţinute bine, au parte de o exploatare aparte. Atunci când sună alarma, nimeni n-are timp să încălzească motorul, şi el e pornit la rece şi turat imediat la forţă intensă. Asta face ca motoarele normale să aibă o uzură mai accelerată, în ciuda parcursului mic. Şi probabil aşa e şi la acest Mercedes-benz 310, doar că motorul lui nu era unul normal, ci unul făcut să fie indestructibil.
Şi apoi, microbuzele astea stăteau în garajele serviciului de pompieri în aşteptare, nu afară, aşa că cel mai probabil uzura lui reală ar putea fi poate cu vreo 25-50% mai mare decât ar fi normal pentru parcursul indicat, iar la doar 23,000 km de pe bord, asta înseamnă oricum un motor practic nou, dacă vorbim în termenii de viaţă normali ai acestui motor.
Aşadar, microbuzul ăsta a fost în funcţiune doar în serviciul de pompieri până la începutul anului 2021, iar de curând a fost predat unei companii specializate pentru a fi vândut, deci n-a mai existat vreun alt proprietar. Maşina vine cu echipament specific de pompieri, din ceea ce a fost firesc să nu se demonteze, iar pe deasupra are deja şi aprobarea pentru certificat de maşină istorică în Germania!
Microbuzul are masă proprie de 2,170 kg şi o sarcină utilă de 1,330 kg, prin urmare se încadrează într-o masă totală de 3,500 kg, fiind posibil de condus cu categoria B de permis.

Compania care-l vinde azi l-a expus în forma sa originală, de vehicul pentru pompieri şi este gata să-l vândă exact aşa, sau, pentru supraplată, îl poate echipa cu noi girofaruri în caz că cineva ar vrea să-l folosească tot în lupta cu incendiile mai departe. Iar pentru cei mai excentrici, care ar putea să vrea să-l transforme într-un van de expediţii, aceştia sunt gata şi la asemenea transformări. Până la urmă, sunt nenumărate lucrurile pe care ai putea să le faci cu un microbuz clasic Mercedes-Benz, care are doar 23,000 km parcurşi!
Ah, da, cât costă? Preţul e de 14,900 euro, iar pentru acest preţ se garantează o istorie completă şi transparentă, dar şi o stare tehnică impecabilă a acestui microbuz Mercedes-Benz, care a slujit aproape 37 de ani în serviciul de pompieri!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter