Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un taximetrist a adormit la volan astă-noapte în Chişinău, cu tot cu pasager, şi a intrat într-un camion

16 August 2021 - 09:24
Redacţia PiataAuto.md
Un accident grav s-a produs azi noapte, în sectorul Botanica din Chişinău, care naşte întrebări importante despre regimul de muncă în care ajung să muncească taximetriştii şi despre siguranţa călătoriilor în taximetrele de azi din Moldova.
Şoferul de taxi, în vârstă de 47 de ani, circula cu un pasager la bordul taximerului său, o Toyota Prius, pe strada Sarmizegetusa din Chişinău. După cum ne-a informat Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău, aproximativ la ora 04:50 dimineaţa, acesta a adormit în timpul condusului şi a lovit din plin un camion GAZ, condus de un şofer de 65 de ani. Problema cea mai mare este că deşi era semnalizat, camionul GAZ nu are o bară de siguranţă în partea inferioară spate, aşa cum au camioanele moderne, ca să prevină alunecarea automobilelor sub ele în caz de accident. Respectiv, atunci când Toyota Prius a lovit GAZ-ul din spate, cu jumătate din partea sa frontală, zona pasagerului dreapta a fost grav afectată. În rezultat, pasagerul de 62 de ani din taxi a fost rănit şi a fost transportat de urgenţă la spital.
Ambii şoferi au fost testaţi alcoolscopic şi rezultatul a ieşit negativ. Dar, totuşi, dacă s-a ajuns la situaţia în care un taximetrist a adormit la volan, pe o stradă din oraş, cu pasager la bord, asta denotă o oboseală excesivă, cronică, a acestuia în timp ce transportă pasageri, iar asta ne face să ne întrebăm pe bună dreptate în ce regim au ajuns să muncească taximetriştii din Chişinău. În ultima perioadă aceştia se plâng că suferă de o înrăutăţire considerabilă a condiţiilor de muncă, fiind forţaţi să îndeplinească planuri uriaşe, iar multe companii au o lipsă acută de şoferi în parcurile lor, motiv din care apar situaţii constante când în Chişinău e aproape imposibil să găseşti un taxi la o oră mai aglomerată. Dacă ne citesc taximetrişti şi ar avea ce spune despre condiţiile lor de muncă, îi rugăm să scrie în comentarii sau să ne scrie în mesaje private.
Sursa foto: Facebook / grupul GBM Online / Иван Касапчук
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter