Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Acesta e Ural Geo, motocicleta care a ajuns să se vândă cu 27 mii dolari în SUA

10 August 2021 - 12:33
Ilie Toma
Am ajuns să o vedem şi pe asta: motocicleta aia de demult, pe care mulţi ajunseseră s-o privească mai mult cu milă, şi-a căpătat în zilele noastre un statut de adevărată legendă şi a ajuns să se vândă în SUA cu 27,000 dolari! Iar ăsta e un preţ ce întrece majoritatea modelelor Harley Davidson, toate modele Triumph, iar comparaţia de preţ e valabilă pentru multe alte mărci renumite!
Adevărul e că Ural, datorită faptului că a rezistat prin vremurile grele ale anilor ’90 şi ’00, acum a rămas unicul producător de motociclete cu ataş, având şi un caracter unic de a se descurca de minune în offroad, fără a aluneca în zona enduro tipică. Iar identitatea asta specială i-a conturat în ultimii ani un statut tot mai legendar printre iubitorii de motociclete din întreaga lume, inclusiv în SUA.

Aşa au ajuns cei de la Ural să perfecţioneze modelul lor clasic şi să creeze şi ediţii speciale, focusate spre design sau anumite funcţionalităţi mai speciale. Acum frânele sunt Brembo, mai mult alte componente vin de la furnizori respectaţi din întreaga lume, dar esenţa motocicletei Ural a rămas aceeaşi, clasică, aşa cum era ea produsă cândva la uzina IMZ.
Cea mai nouă asemenea versiune a motocicletei Ural poartă numele de Geo, sau Gear Up Geo, dacă e să folosim şi numele platformei în denumirea completă a modelului. Şi noul Ural Geo e poate versiunea cea mai focusată spre offroad şi aventuri, de această dată având şi elemente de design măsura capacităţilor sale.

Proaspătul Ural Geo are tracţiune cuplabilă manual pe două roţi — adică în mod normal doar roata spate are tracţiune, însă printr-o manivelă poate fi cuplată şi tracţiunea pe roata de ataş. Ai un deja-vu cumva? Sigur, s-ar putea, pentru că până şi bunicii noştri prin satele Moldovei aveau asemenea concept de tracţiune pe unele Uraluri. Deci nu e nimic nou în esenţă, dar ca şi Porsche 911 sau Land Rover Defender clasic, sau Mercedes Gelandewagen, Ural şi-a câştigat deja dreptul moral de a nu mai inventa nimic revoluţionar, ci doar de a perfecţiona reţeta sa genială.
Şi perfecţionările sunt multe la Ural Geo — frâne Brembo, suspensie cu rigiditate ajustabilă de la Nitron, anvelope superbe Haidenau, bare adiţionale de protecţie din fier, pentru salturi de offroad, ghidon cu mânere speciale, rezervor ranforsat, canistră adiţională de combustibil, eşapament modificat, de origine italiană, dar şi câteva elemente metalice vopsite în oranj pentru protecţia blocurilor optice. Toată motocicleta, de fapt, e vopsită într-un mod superb!
Iar cireaşa de pe tort e că acest Ural are 2 port-uri USB şi un loc special în care să-ţi fixezi smartphone-ul pentru încărcare şi navigaţie cu ajutorul lui! Da, Ural cu ataş, cu porturi USB şi compatibilitate cu smartphone-uri de ultimă generaţie!

Toate astea fiind spuse, preţul recomandat de start, de 26,999 dolari SUA pare deja absolut justificat, nu-i aşa? Iar dacă mai vrei accesorii pe deasupra, preţul urcă şi mai mult, deşi ediţia specială e gândită fără necesitatea de a mai adăuga prea multe dotări adiţionale.
Cel mai frumos lucru din toată povestea asta, însă, e altceva. Faptul că o uzină bună de cândva n-a fost distrusă, ca-n multe alte cazuri, ci a reuşit să se reinventeze în ceva absolut formidabil, cu o personalitate proprie. La câte uzine au fost distruse în Moldova, România, ba chiar şi Ucraina cu uzina lor similară de motociclete cu ataş KMZ — exemplul celor de la Ural şi ceea ce fac ei azi e unul demn de toată admiraţia!

Iar la final, te îndemnăm să vezi acest Ural Geo video-ul formidabil de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter