Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Acesta e şoferul din SUA care munceşte de 30 de ani şi trăieşte în camionul său, Kenworth W900

25 August 2021 - 14:41
Redacţia PiataAuto.md
De multe ori, când vedem camioane americane, dotate cu tot confortul unui apartament la bord, pentru a asigura condiţii decente şoferului în călătorii lungi, spunem că ai putea trăi, de-a dreptul în ele, fără a mai avea nevoie de o casă. Ei bine, unii şoferi chiar ajung să trăiască în ele şi o fac din pasiune şi dedicaţie totală muncii lor, în care nu mai delimitează munca de plăcere, pentru că muncesc din profundă plăcere.
Şoferul din SUA din video-ul de mai jos, pe nume Joe, e unul dintre cei ce are şi copii mari, şi o familie, dar cea mai mare parte a vieţii sale şi-o petrece în acest camion de mulţi ani încoace Camionul îi este şi casa, şi biroul, şi maşina. Munceşte de 30 de ani în rol de şofer de camion şi are acum 53 de ani. A avut la moment dat o flotă de 5 camioane, proprii, pe care le gestiona, dar a renunţat şi a rămas la camionul său şi la o activitate individuală.
Şoferul şi-a prezentat unui YouTuber camionul său. E un Kenworth W900, probabil unul din cele mai legendare camioane americane, un soi de legendă vie, dacă vrei, care se produce doar cu mici modificări şi perfecţionări de circa 4 decenii încoace. Motorul de şcoală veche de sub capota acestui camion produce cam 735 CP, aşa că e unul care trage cu poftă la dealuri. Exemplarul din aceste imagini e fabricat în 2005 şi nu e primul camion al proprietarului, dar cu siguranţă e cel mai îndrăgit.
Joe are o ipostază cu compartiment mare în spate, concepută pentru a fi un apartament pe roţi. Există un pat retractabil, o bucătărie, un televizor cu antenă prin satelit, un generator separat, un duş şi tot ceea ce ai avea nevoie. Astăzi toate aceste elemente arată relativ simplu, în raport cu unele camioane luxoase ale zilelor noastre, dar Joe spune că nu are solicitări prea mari de la viaţă, fiind un om simplu, de şcoală veche, care preţuieşte altfel această muncă şi ceea ce e important în viaţă.
Şi, poate cel mai emoţionant în ceea ce spune acest om e faptul cum s-au schimbat relaţiile dintre şoferii de camioane în ultimii ani. Cândva, cum spune el, aceşti şoferi se ajutau reciproc întotdeauna, indiferenţa şi refuzul fiind de neconceput. Astăzi nu mai există această colegialitate de aur între şoferi, cine are ghinionul unei defecţiuni poate fi simple fiind nevoit să aştepte doar intervenţia unor servicii speciale, pentru că toţi s-au dezobişnuit să se mai ajute între ei.
Vezi în video-ul de mai jos camionul acestui şofer din SUA, dar şi toate cele spuse de el despre experienţa sa şi ceea ce observă el în ultimii ani în relaţiile dintre şoferii de camioane. Dacă ne citesc şoferi profesionişti, are el dreptate, a dispărut atât de tare spiritul ăla caramaderesc care exista demult în această breaslă?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter