(VIDEO) Canadienii au ajuns la concluzia că Mercedes-Benz S-Class W140 merge mai moale şi mai confortabil decât noul W223

30 August 2021, 10:03
Redacţia PiataAuto.md
Doi canadieni, protagonişti ai unui canal de YouTube popular, au testat de curând noua generaţie Mercedes-Benz S-Class W223, dar au făcut-o în comparaţie cu legendarul S-Class W140 din anii ’90.
Aceştia au mers iniţial la bordul limuzinei noi şi, aşa cum era de aşteptat, au spus despre ea că e una fantastic de plăcută, cu mult hi-tech la bord şi cu un motor foarte iute şi rafinat în versiunea S 580. Totuşi, mergând pe câteva străduţe cu denivelări şi mici gropi, s-au plâns pe un simptom adeseori menţionat de cei care fac review-uri ceva mai sincere la acest model: în ciuda unei izolări fonice foarte bune a maşinii în linie dreaptă, atunci când roţile ajung pe denivelări, în maşină se simt toate sunetele de la suspensie şi toate zgâlţâiturile provocate de acele denivelări. Iar într-o maşină concepută pentru a oferi luxul suprem la bord, acest simptom e un pic neaşteptat. Pentru corectitudine, trebuie să menţionăm că maşina din video-ul de mai jos e una cu suspensie pneumatică standard, fără sistemul mai sofisticat E-BODY Control.
După ce au urcat la bordul lui S-Class W140, chiar dacă interiorul acestuia pare deja oarecum firesc demodat după 25 de ani, maşina în sine merge surprinzător de moale şi graţios. Canadienii au mers pe aceleaşi străzi cu denivelări şi mici gropi şi amândoi au fost nevoiţi să admită că ţinuta de drum şi confortul este cel puţin la fel de bună, iar în gropi — simţitor mai bună, izolând pasagerii mult mai bine de intemperiile drumului! O concluzie neaşteptată, mai ales că vine de la doi jurnalişti deloc nostalgici după maşinile de demult, şi deloc sceptici faţă de maşinile noi şi hi-tech!
Aceştia au mai criticat dur câteva elemente minore, dar care se simt ca fiind absolut negândite şi nerafinate la noul S-Class, precum camera video spate, care stă pur şi simplu fixată ca un apendix lângă plăcuţa de înmatriculare, de parcă e o cameră aftermarket fixată acolo. Adică până şi S-Class-ul anterior avea acea cameră ascunsă, şi ieşea atunci când era nevoie de ea. După aia, au mai criticat setul de butoane pentru reglarea scaunelor faţă, care sunt mult mai neinformative şi reacţionează la cea mai mică atingere, fără a înţelege senzorial când le-ai activat sau nu. În fine, factura interiorului, cu o mulţime de imitaţie de lemn lucios şi display-uri, adună amprente şi praf chiar şi într-un oraş curat al Canadei în termen de doar câteva ore.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
24,545
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!