(VIDEO) Cea mai mare gunoişte de anvelope auto din lume a luat foc, iar ecologiştii bat alarma

4 August 2021, 12:17
Redacţia PiataAuto.md
Ieri, 3 august, un incendiu a izbucnit la cea mai mare gunoişte de anvelope din lume, situată lângă oraşul Sulaibiya din Kuwait, iar până azi incendiul încă nu a fost lichidat, răspândindu-se până la proporţii alarmante.
La această gunoişte, pe o suprafaţă de peste 600 mii metri pătraţi, sunt stocate peste 52 de milioane de anvelope. Incendiul, ce are loc acum, eliberează în atmosferă nori imenşi de fum negru, iar ecologiştii bat alarma despre substanţele toxice eliberate acum în cantităţi uriaşe în atmosferă din cauza acestui incendiu. La arderea anvelopelor se eliberează substanţe toxice şi cancerigene, precum bifenilul, benzopirenul, dioxina, furanul, antracenul şi chiar plumbul.

Un video publicat ieri arată scara imensă a incendiului, acesta fiind vizibil şi pe imaginile din staelit. Din păcat, gunoiştea din Sulaibiya nu este la primul incendiu de acest gen, alte două evenimente de proporţii având loc în ultimii ani, ultimul chiar în octombrie 2020, când au ars peste un milion de anvelope. Cu doar două zile înainte ca actualul incendiu să izbucnească, autorităţile au anunţat planuri de a pune la munct un mecanism de reciclare a anvelopelor stocate la Sulaibiya.
0
12,496
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!