(VIDEO) Cel mai aşteptat duel, între două cele mai puternice automobile din lume: Tesla Model S Plaid şi Rimac Nevera

19 August 2021, 09:02
Ilie Toma
Acum trei zile vă informam despre recordul oficial obţinut în SUA de hypercar-ul croat Rimac Nevera de cel mai rapid automobil din lume, marcând un timp de acceleraţie 0-60 mile pe oră de doar 1.90 secunde şi o parcurgere a distanţei de 1/4 milă de 8.582 secunde. Atunci vă spuneam că pilotul care a fost invitat de Rimac să conducă supercar-ul lor e un fan aprig al Tesla şi a venit în acea zi la eveniment cu cea mai rapidă Tesla din câte există în prezent — Tesla Model S Plaid — iar el şi reprezentanţii Rimac agreaseră un duel între cele două modele.
Acum, cursa asta pare e fi decisă din start dacă ne uităm la puterile sistemelor de propulsie ale celor două electromobile. Rimac Nevera are 4 motoare, câte unul în fiecare roată, şi livrează împreună 1,914 CP. Problema e că Tesla Model S Plaid, în momentul când a fost anunţată de Elon Musk, urma să fie cel mai rapid automobil de serie din lume, cu 1,020 CP la activ, două electromotoare, câte unul pe fiecare punte, şi o cifră de acceleraţie 0-60 mph ca preţurile la supermarket, de 1.99 secunde. Dar până a ajuns Tesla Model S Plaid a fi produsă şi livrată, şi-a anunţat şi Rimac creaţia, aşa că Plaid a avut un moment foarte scurt de glorie.
Aşadar, acum aceste două cele mai puternice automobile de serie din lume au fost puse alături, într-un duel crâncen, cu 3 încercări. Tesla a pierdut, fireşte, cu o distanţă de 3-4 maşini în urma Rimac-ului, dar ambele maşini au indicat timp pur şi simplu demenţiali. Deci, nu e ca şi cum ar fi o umilinţă pentru Tesla, pentru că ambele maşini sunt din cu totul altă ligă, a rachetelor, parcă. Dar, ca întotdeauna, tocmai acolo, în liga aia de sus, intriga liderilor e cea mai interesantă. Iar acum Elon Musk s-a pomenit cu apogeul creaţiei sale pe locul 2 în lume. Iar în mentalitatea aia corporatistă americană, numai locul 1 a acceptabil, ştiţi voi. Aşa că nu ne-am mira dacă Elon Musk nu va dormi vreo două săptămâni pe acasă, stând cu inginerii la studiouri şi uzină şi punând vreo nouă soluţie cosmică, pentru a-şi lua revanşa.
Până atunci, vezi mai jos ce s-a întâmplat în acest duel atât de aşteptat între Rimac Nevera şi Tesla Model S Plaid.
0
2,973
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!