(VIDEO) Cum arată noile troleibuze Phileas VDL cumpărate din Italia şi puse pe străzile Chişinăului

13 August 2021, 09:04
Redacţia PiataAuto.md
Mai mult timp în urmă, primăria Chişinăului anunţase o achiziţie cu totul unică, a două troleibuze Phileas VDL din Italia, la un preţ absolut incredibil. Secretul era în faptul că troleibuzele fuseseră fabricate în 2014, dar nu fuseseră folosite deloc în Italia, aşteptând 7 ani în depozit. Respectiv, dacă acum 7 ani au costat 700,000 euro fiecare, primăria Chişinău a putut să le cumpere în 2021 cu câte 50,000 euro bucata de la italieni.
Circa o lună în urmă ele au ajuns în Chişinău şi între timp au fost testate, expertizate şi pregătite de funcţionarea pe străzile Chişinăului. De curând primul troleibuz a fost pus deja în operare, în regim de testare, iar odată cu asta primarul Ion Ceban a publicat mai multe imagini cu noile troleibuze.
Aşadar, noile troleibuze articulate au o stare de vehicul nou la interior, şi dispun de 30 de scaune. Au uşi pe ambele părţi ale caroseriei — o dotare foarte rară, de altfel — dar în condiţiile Chişinăului doar uşile de pe partea dreaptă vor fi folosite, întrucât nu avem staţii sub forma unor insule pe partea stânga a căii troleibuzului.
Troleibuzele au podea joasă pe toată lungimea lor şi dispun de rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Au sistem de aer condiţionat, caroseria este tratată anticoroziv, iar consumul de energie electrică este net mai eficient decât alte troleibuze de dimensiuni comparabile care circulă prin Chişinău. Noile troleibuze vor circula pe ruta 22 din Chişinău.
0
3,401
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!