(VIDEO) Cum poate alerga un Volvo 850 R modificat, din 1997 şi cu 354 mii km la bord, pe un autobahn din Germania

9 August 2021, 19:03
Redacţia PiataAuto.md
Pasionaţii Volvo ştiu că modelul 850 R a fost unul din cele mai savuroase automobile construite de Volvo în anii ’90, tocmai de asta legenda şi notorietatea sa e valabilă şi azi. Aceeaşi fani mai ştiu că motorul de 5 cilindri sub capotă avea rezerve inginereşti imense, aşa că modificările pentru a-i mări puterea să făceau fără probleme.
Şi acum imaginează-ţi impresia pe care o poate produce un bătrân Volvo 850 R, din 1997, modificat să aibă o turbină imensă sub capotă şi să scoată 480 CP! La prima vedere, pe dinafară, e întotdeauna luat drept un break obosit la mâna a doua, care nu prea sare în evidenţă cu nimic, iar culoarea exemplarului de mai jos, fiind neagră nici emblema R nu sare prea mult în evidenţă. Eclipsarea asta durează, însă, până la momentul în care pedala de acceleraţie este apăsată în podea.
Atunci se dezlănţuie sunetul celor 5 cilindri în linie, scoşi din motorul turbo de 2.3 litri. Tot atunci se dezlănţuie şi capacitatea acestui model suedez modificat de a accelera, chiar dacă maşina asta are 354,500 km pe odometrul său! Şi chiar dacă e fabricat tocmai în 1997, acest Volvo aleargă pur şi simplu excepţional de frumos şi în anul 2021 pe un autobahn german fără limită de viteză. Un olandez l-a scos de curând la o tură, în încercarea de a atinge şi viteza maxim posibilă.
Ce viteză crezi că a atins acest Volvo din 1997 azi, în 2021? Ei bine, dacă un 850 R standard, cu cutie manuală, atingea 255 km/h în 1997, acum acul vitezometrului a urcat pur şi simplu peste ultima cifră a gradaţiilor şi a ajuns până spre zona cifrelor de pe odometru! Teoretic, maşina ar fi putut indica vreo 273-274 km/h pe vitezometrul său, dar în video există şi un telefon cu senzor GPS de viteză, care indică în acel moment o viteză maximă de 265 km/h! Şi acest Volvo reuşeşte să facă asta la 24 de ani de la fabricare şi 354 mii km parcurşi!
0
7,051
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!