Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum se produce cabina noului Kamaz K5 54901, camionul care vrea să concureze cu modelele de top în lume

6 August 2021 - 15:05
Redacţia PiataAuto.md
KAMAZ a anunţat ceva timp în urmă un nou model de camion cap tractor, care vrea să joace în liga superioară ca camioanelor din această emisferă a globului, conclurând cu modelele de top absolut. Îi spune K5, sau 54901 pe numele său lung şi cifric, şi promite a fi construit la noi standarde de calitate şi conform, aplicând foarte multe din experienţa celor de la Mercedes-Benz, or, marca germană e unul din acţionarii minoritari principali la Kamaz, aşa că acest transfer de experienţă are logică.
Ei bine, deşi primele anunţuri oficiale despre K5 au fost făcute cam un an în urmă, abia în luna iulie a fost pusă la punct producţia de serie în ritm normal al camionului, or, până în iunie au fost asamblate doar 1,000 de asemenea camione, ca un soi de versiuni pre-serie. Prin urmare, abia acum se poate spune ceva cu adevărat despre ritmul producţiei şi despre faptul dacă standardele de producţie în serie se ridică la înălţimea acelor promisiuni grandioase făcute de uzină.
Înainte de a trece la video-ul de mai jos, amintim că acest camion nou are o platformă nou, derivată parţial din cea a lui Mercedes-Benz Actros. Motorul care îl propulsează e unul nou, cu numele de cod P6, şi a fost dezvoltat împreună cu compania germană Liebherr. E disponibil cu o cilindree de 11.9 litri şi are puteri cuprinse între 400 şi 550 CP. Motorul e cuplat la o cutie de viteze automată, tot germană, de origine ZF. Iar designul cabinei a fost gândit pentru a fi original, dar în acelaşi timp s-a inspirat mult din ergonomia lui Actros, unul din cele mai apreciate camioanel ale lumii.
Iar toate astea au impus şi metode noi de producţie a acestei cabine, neutilizate anterior de către cei de la Kamaz. În video-ul de mai jos, unui şofer profesionist de camioane, care are şi un canal de YouTube specializat, i s-a oferit primul acces la linia de producţie a noilor cabine pentru noul Kamaz K5 54901, iar astfel se poate vedea clar standardele de producţie aplicate şi cum are loc, de fapt, asamblarea noului camion.
Noi zicem că pentru Kamaz totul pare a fi, într-adevăr, la un nivel nou, incontestabil mai superior. Dar, îi invităm şi cei care conduc poate camioane zi de zi sau au fost la alte uzine de camioane (uneori şoferii sunt invitaţi direct la uzine înainte de livrarea unui noi camion) să ne spună şi impresiile lor despre ceea ce vor vedea mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter