Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum sună şi cum merge un Mercedes-Benz E500 W211 pe un autobahn fără limită de viteză în Germania

15 August 2021 - 10:23
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-Benz E-Class în generaţia W211 e deja o legendă aproape de sufletul multora dintre noi şi va rămâne acolo mult timp. Dar dintre toate motorizările „civile”, non-AMG, versiunea E500 a fost una despre care adeseori doar ştiai că există, dar pe care aproape niciodată n-o vedeai pe străzi, dărămite să ajungi să ţi-o poţi cumpăra. După gloria lui E500 W124, această nouă generaţie de E500 avea deja o aură de magnific chiar din start, deşi avea un cu totul alt motor sub capotă.
Ei bine, dar cum se simţea, de fapt condusul unui asemenea W211 în motorizare E500? Până la urmă, sub capotă era un V8 imens de 5.0 litri, o formulă la care azi privim ca la cosmos, ştiind că-n zilele noastre n-ar mai îndrăznit nimeni să pună un asemenea motor imens, aspirat natural, pe un asemenea sedan. Scuza ar fi ecologia şi faptul că scoate cam puţini cai, aceeaşi putere fiind scoasă în zilele noastre şi de motoare turbo de 2.0 litri. Da, un E500 în anul 2002, spre exemplu, scotea doar 306 CP din imensul său motor. Marea întrebare, însă, e cum se simţeau acei cai? Când te simţeai mai plăcut la volan — atunci, cu un 5.0 V8 de 306 CP, sau azi, cu un 2.0 turbo de 300 sau chiar de 421 CP, cât are un motor Mercedes?

Ca să-ţi poţi răspunde asta într-un mod cât mai elocvent, trebuie să priveşti video-ul de mai jos cu sunet, în care un Mercedes-Benz E500 W211, din 2002, cu puţin peste 125 mii km la bord, îşi apasă acceleraţia în libertate deplină pe o autostradă fără limită de viteză din Germania. Şi am spus să priveşti cu sunet, pentru că vei auzi cum se simţea V8-ul din interior, de la volan. Vei auzi totodată cât de izolat fonic e acest model, produs acum 20 de ani, când rulează azi pe autostradă la viteze mari.
Vei vedea şi cât de repede prinde viteză acest E-Class W211. Vei vedea cât de lină şi precisă e ţinuta lui de drum la viteze imense şi cât de uşor îi reuşeşte să atingă viteza maximă de 258 km/h pe vitezometru, echivalentă cu 250 km/h viteză reală, cel mai probabil, unde intervine şi limita electronică. Da, maşina asta e un adevărat deliciu!

După ce vezi video-ul, spune-ne în comentarii, ce ai prefera — un asemenea V8 de 306 CP sau un motro turbo de cilindree mică mai modern, cu aceeaşi putere?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter