Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Duel între cel mai puternic Porsche, cea mai rapidă motocicletă BMW şi un bolid de Formula 1

28 August 2021 - 14:36
Redacţia PiataAuto.md
Cele mai frumoase dueluri între vehicule sunt adeseori cele ce aduc cele mai neaşteptate combinaţii la linia de start. În acest caz, britanicii au aliniat cel mai puternic Porsche 911, cea mai rapidă motocicletă BMW actuală şi un bolid de Formula 1 din 2011, care a câştigat campionatul în acel an, când bolizii din F1 încă aveau motoare V8.
Mai mult ca atât, motocicleta e condusă de un pilot renumit, deţinător al tot soiul de recorduri de viteze, deci a clar că o poate stăpâni aşa cum puţini ar putea-o face. La fel, bolidul de Formula 1 e condus de un pilot veteran din Formula 1, care pilota exact asemenea bolizi V8 la vremea sa — David Coulthard.
Aşadar, Porsche 911 Turbo S are 650 CP şi 800 Nm, tracţiune integrală şi cântăreşte 1,640 kg. Motocicleta e un BMW M1000 RR şi are un motor de 999 cm cubi, din care scoate 212 CP şi 113 Nm, cântărind doar 192 kg. Deci un adevărat superbike, cu mai puţin de 1 kg pentru fiecare cal-putere! În fine, bolidul de Formula 1 e echipat cu un V8 de 2.4 litri, care livrează 750 CP, cântărind circa 650 kg, deci tot un raport de sub 1 kg per CP.
Deci, o adunare a celor mai interesante vehicule la linia de start şi e unul din acele dueluri în care e greu să spui din start cine ar putea învinge, nu-i aşa? Parcă fiecare din ele are anumite avantaje constructive, parcă te gândeşti că unul din ele sigur învinge, apoi te gândeşti la ceilalţi şi nu mai eşti atât de sigur.
Tocmai de asta e frumos duelul de mai jos, pe care te lăsăm să-l vezi fără a-ţi spune din start cine a învins. Iar după ce-l vezi, scrie în comentarii ce crezi despre felul în care a decurs totul şi despre clasamentul final.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter