(VIDEO) E oficial, Rimac Nevera e automobilul de serie cu cea mai rapidă acceleraţie din lume

16 August 2021, 14:50
Redacţia PiataAuto.md
Rimac Nevera, hypercar-ul electric construit de o companie mică din Croaţia, care a devenit mare şi importantă între timp, avându-i pe Porsche ca investitori şi, mai nou, pe Bugatti ca o marcă din propriul său portofoliu, tocmai a marcat un record mondial oficial prin care şi-a luat titlul documentat de automobil de serie cu cea mai rapidă acceleraţie pe distanţa de 1/4 milă.
În iunie Rimac Nevera marcase deja un asemenea record, în cadrul testelor de presă din Croaţia. Atunci un jurnalist britanic a reuşit să parcurgă distanţa de 1/4 de milă în doar 8.62 secunde, setând astfel un record mondial, dar, întrucât nu era nimeni prezent să omologheze acel record, el a rămas unul neoficial.
Rimac Nevera, imagine de la stabilirea recordului neoficial de acum 2 luni

De curând, însă, cei de la Rimac au dus maşina lor în SUA, pentru a o prezenta publicului, iar înainte de premieră au trecut pe la un circuit specializat în curse de drag, cu tot echipamentul necesar de omologare. Hypercar-ul de 1,914 CP, cu 4 motoare electrice pe fiecare roată, s-a aliniat la start, pilotul său a inclus regimul de launch control prin simpla apăsare a ambelor pedale, iar apoi maşina s-a dezlănţuit într-o acceleraţie de genul celor pe care le experimentau cândva doar astronauţii.
Şi a repetat încercările de mai multe ori, tocmai pentru a se asigura că performanţa e una constantă, nu ocazională, doar când bateria e plină. La o diferenţă infirmă, cifrele s-au confirmat de fiecare dată, iar recordul oficial, stabilit acum la a 11-a încercare, e şi mai bun decât cel stabilit anterior în Croaţia. Astfel, Rimac Nevera a marcat un timp de 8.582 secunde pentru parcurgerea distanţei de 1/4 milă, sau 402 metri, ajungând la final cu o viteză de 167.51 mile/oră, sau 269.58 km/h! Deci, se poate spune totodată şi că Rimac accelerează de la 0 la 269.58 km/h în numai 8.58 secunde!
Şi, ca totul să fie şi mai frumos, pentru a stabili acest record mondial, Rimac l-a invitat pe unul din cei mai mari fani Tesla, care a şi venit la circuitul de drag cu un exemplar Tesla Model S Plaid, cea mai rapidă Tesla produsă vreodată. Ştii deja ce a urmat, nu-i aşa? O competiţie între cele două! Doar că video-ul cu acea competiţie abia urmează a fi publicat, iar până atunci te îndemnăm să vezi mai jos performanţa lui Rimac Nevera în stabilirea recordului mondial.
0
18,632
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!