(VIDEO) Momentul unei depăşiri cu risc de accident frontal a unui VW, salvată doar datorită reacţiei unui şofer de Dacia

17 August 2021, 09:02
Redacţia PiataAuto.md
Din păcate, o mare parte din cele mai grave accidente de pe traseele Moldovei se mai datorează depăşirilor neregulamentare, produse de către cei care aleg să iasă la deşiri în locuri interzise, fără vizibilitate, ignorând indicatoarele şi marcajul şi punându-se în pericol atât pe ei, cât şi pe alţii. Un video expediat la redacţie de un vizitator arată tocmai o asemenea situaţie, produsă ieri seara, care se putea încheia garantat cu un accident grav, dacă nu avea un alt şofer o reacţie bună, ce a salvat situaţia.
Momentul s-a produs ieri seară, 16 august, exact la ora 19:00, pe traseul M3, între localităţile Porumbrei şi Sagaidacul Nou. Acea porţiune de traseu se desfăşoară pe câte o bandă pe fiecare sens, iar, întrucât traseul e curbat şi lipseşte vizibilitatea, indicatoarele şi linia continuă interzis depăşirea.
Vizitatorul, care ne-a expediat video-ul, menţionează că VW-ul din spatele său avea un condus foarte agresiv încă de pe teritoriul localităţii Porumbrei de dinaintea acestui moment. Apoi după ce coloana de trafic a ieşit din localitate şi a urmat acea porţiune de traseu curbat cu linie continuă, VW-ul se apropia constant mult prea mult de maşina sa în spate, intimidându-l să se ferească pentru a-i permite o depăşire neregulamentară. Atunci şoferul a rugat pasagerul său să ia telefonul pentru a filma situaţia, întrucât îi păruse una de risc sporit. Acesta menţionează că toată coloana de maşini circula cu o viteză normală, regulamentară pentru acea zonă, fapt confirmat şi de imaginile video de mai jos.
La un moment dat, VW-ul nu mai rabdă şi iese la o depăşire neregulamentară, ignorând marcajul, omiţând vreo elementară semnalizare, şi reuşeşte să depăşească maşina autorului filmării, doar că VW-ul îşi continuă manevra neregulamentară şi mai departe, vrând să depăşească şi Dacia care era în faţă. În acel moment de pe contrasens vine regulamentar o Kia, iar astfel VW-ul se pomeneşte faţă în faţă cu o altă maşină, în timp ce depăşea neregulamentar Dacia. Din fericire, şoferul de Dacia a avut o reacţie promptă şi a luat-o brusc spre dreapta, folosind zona din afara benzii de carosabil. O manevră similară a făcut-o şi Kia ce venea în întâmpinare, iar astfel s-a creat un spaţiu fizic suficient de mare încât Passat-ul CC din mijloc să nu provoace un impact grav cu unul din cele două vehicule sau cu mai multe.
Aşadar, ieri, în această situaţie, accidentul a fost evitat la limită datorită reacţiei a doi şoferi nevinovaţi de vreo încălcare. Dar oare n-ar trebui poliţia să se autosesizeze şi la asemenea încălcări, penalizându-i drastic pe autorii unor asemenea situaţii? Până la urmă, anume aceste situaţii pot degenera în accidente cu răniţi şi decedaţi, iar pedeapsa ar trebui să fie poate şi mai dură decât în cazul altor încălcări. În România, spre exemplu, depăşirea pe linie continuă se soldează imediat cu o amendă uriaşă şi cu suspendarea permisului de conducere.

Vezi toată situaţia în video-ul de mai jos.
0
8,396
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!