(VIDEO) Noul BMW M4 Competition a făcut la testul elanului ceea ce a fost învăţat să facă, încercând să drifteze

26 August 2021, 13:05
Redacţia PiataAuto.md
Spaniolii renumiţi deja pentru efectuarea testului elanului cu o mulţime de modele din lume auto tocmai l-au supus aceluiaşi test şi pe noul BMW M4 Competition, arătându-se îngrijoraţi de prestaţia lui. Maşina îşi aruncă posteriorul în afara virajului, zic ei, şi e provocatoare în a fi controlată, dar totodată menţionează că BMW ar fi prioritizat prea tare agilitatea sportivă a acestui model în detrimentul siguranţei. La 78 km/h simptomul e prezent, la 76 km/h maşina a reuşit să treacă testul cu bine. Adică, e la doar 1 km/h mai jos decât ţinta acestui test. Dar, în toată ecuaţia, de această dată, există o problemă nostimă.
De obicei problema maşinilor care nu trec acest test e în subvirare, adică atunci când roţile întorc spre stânga, de exemplu, dar maşina virează mai lent decât ai fi dorit spre stânga, alunecând spre faţă şi dreapta cu partea ei frontală. Sau, în mod similar în celalaltă direcţie. La BMW M4 Competition, însă, simtopul care s-a făcut observat e cu totul altul — supravirarea, adică atunci când spatele maşina întoarce mai tare în direcţia iniţială decât faţa, iar astfel trebuie să corectrezi traiectoria întorcând volanul în direcţie inversă. Stop! Dar asta e exact ceea ce-ţi doreşti atunci când vrei să faci drift! Anume asta e ţinta supremă a unei asmenea maşini, să o poţi arunca uşor în drift şi s-o poţi controla în siguranţă! Iar actualele BMW M3 şi M4 au fost create cu distracţia de drift în minte! Deci, noul BMW M4 Competition din acest test a făcut exact ceea ce a fost învăţat să facă de către ingineri — să înceapă a drifta!
Cumva toate aceste critici, anume în acest caz, sunt un pic improprii, deşi cifrele de obiective nu le contestă nimeni. E una din cele mai savuroase maşini moderne în condus, e creată pentru a putea să faci uşor drift cu ea, deci să zici că n-ar fi sigură pentru că doar la 76 km/h trece pe traiectorie strânsă, iar mai sus driftează — e un pic impropriu. Fiind atât de sportivă, iar maşina testată având şi pachet de circuit, probabil se prezumă că ar trebui s-o cumperi doar dacă o poţi stăpâni în aceste porniri zvăpăiate ale sale.

Vezi mai jos ce comportament a avut acest model BMW în testul spaniolilor. Poţi include subtitre în engleză dacă ai nevoie. Ce părere ai despre acest comportament unic al lui BMW M4 la tstul elanului?
0
1,519
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!