(VIDEO) O Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 din Rusia a parcurs peste 500,000 km, iar proprietarul povesteşte ce a reparat în acest răstimp

3 August 2021, 14:25
Redacţia PiataAuto.md
De multe ori ne îndoim dacă automobilele moderne mai pot ajunge până la parcursul uriaşe şi adevărul e că multe sunt proiectate pentru perioade de exploatare mai mici decât am crede. Dar se pare că există şi modele moderne capabile să reziste excelent în timp. O Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4, exploatată în condiţiile aprige ale Rusiei, a rezistat mai bine de 500,000 km parcurşi şi încă e într-o stare foarte bună, după cum relatează chiar proprietarul său.
Maşina e cumpărată în 2017, la puţin timp după lansarea acestei generaţii, iar în 4 ani de exploatare a adunat pe bordul său 506,484 km până în ziua filmării video-ului de mai jos, deci circa 120 mii km pe an. Explicaţia unei exploatări atât de intense vina din munca proprietarului său, acesta fiind nevoit să curseze adeseori între oraşele Rusiei, parcurgând uneori şi peste 1,000 km pe zi.
Proprietarul acestui Kodiaq nu e la prima sa Skoda, având alte 4 Superb-uri anterior, pe rând, fireşte. Iar acum, pe lângă acest Kodiaq, mai are un Superb, pe care-l exploatează mai mult pentru familie.

Aşadar, cum a rezistat acest Kodiaq pe drumurile Rusiei pe un parcurs atât de mare? Maşina e în motorizare 2.0 TDI de 150 CP, are tracţiune integrală şi cutie de viteze DSG cu 7 trepte. E fabricată în Cehia, nu în Rusia, întrucât e din primele exemplare, şi e şi dotată bine. În cei jumătate de milion de km parcurşi, însă, a mai avut nevoie de mici intervenţii şi reparaţii, lucru oarecum firesc la asemenea cifre.
Pe la 250 mii km a schimbat volantul motorului diesel, iar o particularitate cam la toate motoare diesel moderne e faptul că volantul iese din uz mai devreme decât la cele pe benzină. S-au mai schimbat butucii roţilor, iar singurul schimb de amortizoare a avut loc la peste 400 mii km, pe drumurile Rusiei! Filtrul DPF în sine nu a făcut probleme, doar un senzor al acestuia, care ieşise din contact şi care a fost rezolvat uşor. Spune că nu are probleme cu motorul diesel nici iarna prin gerurile din Kursk, regiunea în care locuieşte.
Interiorul s-a păstrat, de asemenea, într-o stare formidabil de bună pentru jumătate de milion de km parcurşi. Doar mânerele uşilor scârţâie un pic, dar mai mult când sunt împinse, zice proprietarul. Mai des decât ar fi crezut a schimbat bujiile incandescente, deja de 4 ori în termenul de exploatare al maşinii.
În rest, e extrem de mulţumit de maşină şi vorbeşte cu o libertate şi un calm rar despre ea. Spune că mulţi îl privesc sceptic pe el, că a plătit prea mult pentru Skoda sa când a cumpărat-o nouă şi în general crede că în Rusia marca cehă e subestimată, dar el e mai mult decât fericit de „ursuleţul” său, după cum îl porecleşte. Zice că ar schimbat-o pe o Skoda Kodiaq RS (model testat de noi acum aproape 2 ani), doar că în Rusia nu se vinde deocamdată Kodiaq RS.

Vezi mai jos impresiile complete ale acestui proprietar din Rusia. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
0
70,262
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!