(VIDEO) Pentru că a avut bătăi de cap cu încărcarea, un vlogger rus a pornit la drum cu o Tesla şi un generator în remorcă

26 August 2021, 18:39
Redacţia PiataAuto.md
Un vlogger popular din Rusia, şi-a cumpărat acum câteva săptămâni o Tesla Model 3 Performance, deşi nu e nici cel mai mare fan de electrice, nici cel mai mare duşman al lor. Ba chiar în ultimii ani a avut mai multe tentative de a parcurge cu tot soiul de modele testate unul din cele mai importante trasee din Rusia, dintre două cele mai mari oraşe — Moscova şi Sankt Petersburg. De fiecare dată, însă, bătăile de cap au fost uriaşe, or, Rusia e încă la mare distanţă în dezvoltarea infrastructurii sale, deşi şi acolo lucrurile mai evoluează în această direcţie.
Ei bine, când şi-a primit Tesla, primul lucru pe care l-a făcut a fost să parcurgă acelaşi traseu, între cele două oraşe. L-a făcut mai uşor, dar autonomia reală a Teslei sale a fost mult mai mică decât cea declarată, aşa că a avut oricum bătăi de cap cu necesitatea de a încărca şi cu lipsa prizelor funcţionale, or, a tot dat peste prize cu probleme tehnice. A ajuns cu zero km autonomie la priză, s-a tot chinuit cu episoade a câte 1 minut de încărcare, până priza se supraîncălzea şi oprea procesul. Deci, bătăi de cap pur şi simplu uriaşe, pe fundalul cărora recenta călătorie relatată de noi între Bucureşti şi Chişinău, pare o sarcină extrem de uşoară.
Ei bine, şi odată ce experienţa sa cu Tesla în Rusia a fost departe de ceea ce promit broşurile oficiale, vlogger-ul a decis să ducă lucrurile într-o exagerare aparent improprie, dar care nu face decât să accentueze probleme reale de infrastructură şi inconvenienţă, care există atunci când o asemenea maşină hi-tech ajunge într-o ţară fără parcări imense cu Superchargere. Aşa că vlogger-ul a luat un generator de electricitate, care consumă combustibil fosil, şi l-a pus pe o remorcă, apoi remorca a cuplat-o la Tesla sa şi astfel şi-a asigurat sursa de electricitate peste tot. E drept, însă, că puterea şi viteza de încărcare sunt departe de cele ce ar asigura confort: cam 17 km pe oră de autonomie poate asigura acel generator. Deci, ca să faci plinul complet al bateriei, teoretic, ai nevoie de câteva zile complete, zi şi noapte. E ca şi cum te-ai duce într-un city break de week-end, punându-ţi maşina la încărcat vineri în vreo parcare, şi revii luni dimineaţa să vezi dacă s-a încărcat.
Dar, în practică, desigur, vloggerul mai intenţiona să combine sursele de energie şi nici distanţa nu era tocmai atât de uriaşă. Provocări, însă, au fost cu duiumului şi de această dată, aşa că te invităm mai jos să vezi toate aceste experienţe cu Tesla în Rusia. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
0
3,409
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!