Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Poliţia din India a sechestrat 11 supercar-uri la o defilare, pentru eschivare de la plata taxelor, majoritatea sunt deţinute de politicieni

19 August 2021 - 10:24
Redacţia PiataAuto.md
Un caz răsunător şi aproape epic prin esenţa sa a avut loc week-end-ul trecut în oraşul Hyderabad din India. Zeci de supercar-uri şi maşini luxoase s-au adunat pentru o defilare somptuoasă cu ocazia zilei independenţei Indiei, care e marcată la 15 august, dar 11 dintre proprietari au rămas fără ele până la sfârşitul zilei.
Deşi India e o ţară cu un nivel general de trai încă departe de standardele dorite, la eveniment şi-au făcut prezenţa o mulţime de Lamborghini, Ferrari, Rolls-Royce, Porsche, precum şi alte automobile exclusiviste. La un moment dat, însă, aceste au fost oprite de poliţie, iniţial sub pretextul unor controale şi recomandări de trafic, însă 15 supercar-uri şi maşini de lux au fost trecute într-un spaţiu separat, pentru un control minuţios.
India are de câţiva ani o taxă complicată pentru automobile, numită taxa pe viaţă a maşinilor şi, în funcţie de regiune, ea poate varia între 5% şi 10% din costul total al maşinii. E un sistem complex pentru că poate fi achitată o dată la achiziţie pentru toată durata de viaţă a maşinii, sau poate fi divizată în plăţi o dată la 5 ani, dacă planifici să-ţi ţii maşina o perioadă mai scurtă, transmiţând mai departe obligaţia de plată următorului cumpărător. Şi cum India are o disciplină deplorabilă la plata taxelor în general, la nivel de ţară, nici această taxă nu a fost plătită cu mare dorinţă, generând foarte multe abateri de plata ei, mai ales din cauza valorii mari şi a sistemului complicat de plată. Dar, totuşi, se presupune că cel puţin cei care-şi cumpără asemenea maşini scumpe, ar trebui să ştie cum s-o achite şi să o poată achita fără probleme.
N-a fost să fie aşa. Din cele 15 automobile reţinute pentru controale, 11 nu plătiseră această taxă în mod corespunzător. Unele erau înregistrate pe nume fictive, pe cetăţeni din alte regiuni ale Indiei, pentru a se eschiva de la plata taxei mai mari din statul Telangana, unde se află oraşul Hyderabad. Cu alte cuvine, majoritatea acestor maşini erau înregistrate prin tot soiul de şmecherii, doar ca să plătească o taxă mai mică sau să n-o plătească deloc. Respectiv, poliţia şi autorităţile au sechestrat cele 11 supercar-uri pentru eschivare de la plata taxelor.
Surpriza cea mai mare a venit următoarea zi, când investigaţiile asupra a cine era la volanul lor şi cui aparţineau ele de facto au relevat faptul că majoritatea dintre acestea erau deţinute, de fapt, de familii ale unor politicieni din India. Aşa că acum, toată situaţia s-a lăsat cu şi mai mare tam-tam în India, totul reducându-se la un fapt simplu, aproape clişeic: maşini de lux, deţinute de politicieni care nu au cum demonstra asemenea surse de venit, iar pe deasupra se mai eschivează şi de la plata taxelor pe care tot ei le-au impus.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter