Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Posibil cea mai tare motocicletă a momentului: MV Augusta Rush 1000, un soi de hypercar între motociclete, în ediţie specială

5 August 2021 - 14:17
Ilie Toma
Ca şi în cazul hypercar-urilor pe patru roţi, în lume există o mulţime de motociclete super rapide, focusate spre performanţe ameţitoare, acceleraţie fulminantă şi viteză. Şi tot ca în cazul hypercar-urilor, uneori viteza maximă poate fi atinsă şi de modele mai luxoase, dar contează mixul total, de poziţie de condus, de sunet al motorului, de fior dat de greutatea uşoară în combinaţie cu puterea şi manevrabilitatea. Şi, în fine, ca şi în lumea hypercar-urilor, unele super motociclete au din când în când ediţii speciale, şi mai condimentate. Tocmai asta e MV Augusta Rush 1000, posibil cea mai tare, exclusivistă şi demenţială motocicletă a momentului.
MV Augusta are deja un model lansat rezonant, lansat acum un an, numit Brutale 1000. În 2021, însă, italienii de la MV Augusta au decis să lanseze ceva şi mai special şi mai exclusivist din categoria de naked superbike, aşa cum se numeşte în mod oficial acest segment. Şi au venit cu MV Augusta Rush 1000, un model creat pe baza lui Brutale 1000 RR.
Motocicleta e făcută să arate pur şi simplu bestial de bine, fiind dotată cu un set de accesorii focusate spre performanţă — ţevi de eşapament acoperite cu fibră de carbon, cadrane de bord decorate cu fibră de carbon, frâne de diametru sporit, etc. Roata spate are centrul nemişcat, atrăgându-ţi privirea imediat. Iar accentele de galben pe gri-ul cu nuanţă grafit o scot şi mai mult în evidenţă.
Motocicleta are acelaşi motor de 4 cilindri şi 998 cm cubi de pe Brutale 1000 RR, dar acesta e reprogramat diferit, pentru mai multă putere şi cuplu la turaţii joase. Dintr-un litru capacitate, ea scoate 208 CP, fiind turat până spre 13,000 rpm! Iar dacă mai comanzi un racing kit suplimentar, ilegal pentru drumurile publice şi aplicabil doar pe circuite, obţii alt eşapament şi 212 CP din motor!
De asemenea, şi cutia de viteze cu 6 trepte are mai multe elemente ranforsate, pentru rezistenţă sporită. Şi indiferent de ipostaza aleasă, MV Augusta Rush 1000 promite să atingă cu uşurinţă viteze de mult peste 300 km/h, cifra exactă nefiind anunţată, şi depinzând adeseori de abilitatea celui care o conduce la asemenea viteze.
Ah, da, preţul e usturător de tot, ca şi în cazul hypercar-urilor italiene. Preţurile încep de pe la 47,300 dolari SUA, fără taxe, ceea ce va face ca-n Europa, cu tot cu taxe, în majoritatea ţărilor preţurile să pornească de la aproape 50,000 euro şi să treacă dincolo de această cifră cu eventuale opţionale incluse.
Dar MV Augusta va produce doar 300 de asemenea motociclete în anul 2021, aşa că suntem aproape convinşi că le vor vinde cu uşurinţă pe toate. Vezi mai jos şi un video cu, posibil, cea mai tare motocicletă a momentului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter