Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Prima generaţie şi cea actuală de Lexus LS demonstrează ce înseamnă perfecţiunea la 30 de ani distanţă

18 August 2021 - 21:15
Redacţia PiataAuto.md
Prima generaţie de Lexus LS s-a lansat tocmai în anul 1989, dar conotaţia ei a fost una uriaşă, or, anume LS a fost modelul prin care marca Lexus a luat naştere în mod oficial. Iniţial Lexus, şi modelul LS, s-au lansat în SUA, mizând pe un segment tot mai prolific al sedanurilor luxoase. Dar segmentul era deja ocupat de modele cu o reputaţie impecabilă pe atunci — Mercedes-Benz W126, BMW Seria 7 E32, plus multe ale modele americane. Prin urmare, acum 30 de ani Lexus LS a fost creat cu ideea de a fi pur şi simplu perfect, în cel mai mic detaliu, creatorii săi fiind convinşi că doar aşa îşi pot câştiga un loc pe piaţă.
Şi au făcut un model perfect, care e o legendă şi azi. Dar, ca să afle publicul despre cât de perfect e un Lexus LS, a fost nevoie de publicitate ingenioasă. Anume aşa a ajuns Lexus să creeze unul din cele mai legendare spoturi din lumea auto.

Un Lexus LS a fost pus pe un stand special, un fel de dyno stand. Pe capota sa au fost puse cupe de şampanie, clădite în 5 etaje unul peste celălalt. Iar maşina a fost pornită şi în timp ce stătea pe stand, motorul a început a învârti roţile, atingând o viteză de 235 km/h. Toate aste le-a făcut cu acele pahare de şampanie pe capotă, pentru a demonstra că până şi la o asemenea viteză, LS e lipsit complet de vibraţii. Mesajul a fost puternic: Lexus LS e conceput să-ţi cutremure sufletul şi nimic altceva. Concurenţii n-au putut repeta o asemenea performanţă.
Acum, la 30 de ani distanţă, mulţi spun că maşinile nu mai sunt ce-au fost cândva. Ar putea oare repeta în zilele noastre o maşină o asemenea performanţă? Ar putea oare repeta performanţa chiar Lexus LS, în generaţia sa curentă, lansată în 2017 şi trecut în 2020 printr-un facelift?
Ei bine, unul din primii şi cei mai importanţi dealeri Lexus din SUA a avut ideea de a repeta această provocare clasică. Ideea lor a ajuns la urechile şefului Toyota Motor, Akio Toyoda, care a vrut să facă acest test suprem cu propriile mâini. Aşa că în martie 2020 el a luat un Lexus LS de generaţie curentă, echipat cu motor V6 twin turbo de 3.5 litri, cu 415 CP la activ, şi l-a pus pe un stand similar. A construit chiar el, cu mâine lui, figura de pahare în etaje pe capota lui Lexus LS şi apoi a urcat tot el la volan, pornind motorul şi accelerând roţile şi motorul până la o viteză de 235 km/h. De această dată, turaţiile motorului au fost mai mici, datorită cutiei cu 10 trepte, dar rezultatul a fost acelaşi — zero vibraţi vizibile şi o şansă mândă pentru şeful Toyota şi Lexus de a spune încă o dată celebra frază: „Lexus LS e conceput să-ţi cutremure sufletul şi nimic altceva”!
Vezi mai jos cele două spoturi, create la 30 de ani distanţă unul faţă de altul.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter