Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Probleme şi particularităţi în exploatarea lui BMW Seria 5 F10, unul din cele mai fiabile modele BMW

29 August 2021 - 16:07
Redacţia PiataAuto.md
Adeseori suntem tentaţi să spunem că modele mai noi sunt mai puţin fiabile decât predecesoarele lor, dar iată că mecanicii vin cu o concluzie neaşteptată în cazul generaţiei F10 a lui BMW Seria 5, şi anume că aceasta a fost unul din cele mai fiabile modele BMW, fiind totodată şi mult mai lipsită de probleme faţă de predecesorii săi.
Dar, fireşte, chiar şi un model foarte fiabil poate avea anumite probleme ce pot apărea în cazul neglijării unor particularităţi sau în cazul unei deserviri tehnice precare. De aia, cumpărând un asemenea model la mâna a doua, sau exploatând unul, există oricum mai multe aspecte pe care ar fi bine să le ştii, mai ales că ceea ce se menţionează în acest material vine din experienţa unor mecanici şi a unei companii mari de vânzare a pieselor auto, prin urmare, concluziile sunt formulate în urma interacţiunii cu mii de automobile.

Motoarele diesel, fiind parte a aceleiaşi mari familii de propulsoare, sunt extrem de fiabile, indiferent că sunt cu 4 sau cu 6 cilindri, şi indiferent de versiunea de putere. Pentru longevitate, ar avea nevoie de curăţarea galeriei de admisie cam o dată la 100 mii km. O dată la 200 mii km e nevoie de înlocuirea lanţurilor de distribuţie, ele fiind două la număr.
Din posibilele probleme ar fi de menţionat agentul de răcire a sistemului EGR, care putea da scurgeri uneori prin anumite conducte sau pompă. Versiunea 525d are piezoinjectoare, care se uzează pe la 200 mii km şi necesită înlocuirea, una din ele costând circa 300 euro. Motorul renumit triturbo cu indicele M50d ar avea o problemă de rezistenţă din cauza puterii prea mari şi a spaţiului mic între cavităţile cilindrilor, chiulasa având şanse mari de crăpa în exploatare.
Motoarele pe benzină pot manifesta mici scurgeri de ulei după 100 mii km din cauza temperaturii mari de funcţionare şi a uzurii garniturilor. Sistemul EGR umplut de impurităţi poate genera consum de ulei prin admisie, iar pompa electrică a motorului poate începe a da probleme, fapt care duce la necesitatea înlocuirii imediate a ei. Posibile probleme pot apărea din cauza lanţurilor de distribuţie, mai ales la primii ani de fabricare. O particularitate interesantă o are şi motorul V8 biturbo de 4.4 litri, care are şi turbinele, şi catalizatoarele în interiorul blocurilor cilindrice şi din această cauză are problema renumită a unei surse critice de căldură în interiorul a două blocuri cilindrice. Asta duce la uzura accelerată a uleiului de motor, iar astfel schimbarea uleiului la fiecare 7,000 km în locul intervalului recomandat de producător e absolut vitală, zic mecanicii.

Alte detalii despre suspensie şi alte componente ale modelului F10 poţi afla în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate în română sau engleză dacă ai nevoie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter