Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Solidaritate între şoferii moldoveni în faţa unui tupeist cu Toyota Land Cruiser, pe şoseaua Balcani

9 August 2021 - 00:47
Redacţia PiataAuto.md
Cei care se consideră mai şmecheri în trafic şi denotă lipsă totală de respect faţă siguranţa rutieră şi ceilalţi participanţi la trafic, i-au cam scos din răbdări pe majoritatea şoferilor. Poate vremurile s-au schimbat, poate moldovenii s-au săturat să îndure atitudine de genul „Eu am Land Cruiser şi fac ce vreau”, dar de această dată un şofer tupeist de Toyota Land Cruiser a avut de înfruntat solidaritatea altor şoferi pe şoseaua Balcani, atunci când a decis să o ia pe acostament pe ambuteiaj, ocolindu-i pe toţi, mai şi aruncând pietre spre ceilalţi când trece pe alături.
Situaţia a fost surprinsă în acest week-end, mai exact sâmbătă, 07 august, în jurul orei 13:40, pe şoseaua Balcani, de camera de bord a unui vizitator şi ne-a fost expediată la redacţie. Şoferul de Toyota Land Cruiser Prado ieşise pe acostament, însă în faţa sa a virat niţel un microbuz, impunând Toyota să oprească, întrucât nu încăpea. La un moment dat, când traficul a oprit din nou, cel cu Land Cruiser-ul a fost şi el nevoit să oprească, vădit deranjat că îndrăzneşte cineva să-i blocheze tupeul. Mai departe, în ajutor s-a inclus şi un şofer de Mercedes-Benz E-Class W124, care i-a blocat acestuia tentative de a ocoli microbuzul prin faţa sa. Toyota a vrut să ocolească atunci luând-o şi mai mult pe acostament, dar şoferii din preajmă au blocat-o şi mai mult, cu o solidaritate rară.
Mai departe, cel cu Land Cruiser-ul a virat brusc în faţa următoarei maşini şi a intrat în trafic din urma Mercedesului şi aici, deşi traficul era aglomerat inclusiv pe contrasens, a tot încercat manevre agresive de depăşire, fiind de fiecare dată din nou blocat, în echipă, de către ceilalţi şoferi. Dacă asta nu se va califica în ochii poliţiei ca şi condus agresiv, conform articolului 241.1 din codul contravenţional, atunci nu mai ştim ce se poate califica.
Într-un final, Toyota reuşeşte să depăşească mai multe vehicule neregulamentar, atunci când drumul devine mai lat, călcând marcajele continuare, la intersecţia cu strada Petricani. Deci, pentru toată succesiune de evenimente, şoferul de Toyota ar merita, probabil, pedepsit pentru călcarea marcajului, dar şi pentru condus agresiv, iar pentru această încălcare, de curând codul contravenţional prevede amendă de până la 2,000 lei cu 5 puncte de penalizare, muncă neremunerată în folosul comunităţii până la 40 de ore sau chiar arest contravenţional de la 3 la 15 zile, în toate cazurile cu retragerea permisului de conducere pe un termen de la 6 la 12 luni!

Vezi toată situaţia în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter