Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un BMW E30 a fost oferit pe gratis de proprietarul său din cauza motorului defunct, dar reparaţia a costat doar 5 dolari

22 August 2021 - 10:21
Ilie Toma
Uneori maşinile par a avea probleme atât de grave şi atât de costisitoare, încât nu mai merită efortul reparaţiei, în faţa unei perspective de cheltuieli enorme. Iar în ţările în care manopera costă şi mai mult, iar costurile de reparaţii în unele ateliere devin astronomice dacă implică multe ore de muncă, la care mai adaugi şi costuri mari ale pieselor, mulţi proprietari ajung să cedeze prea uşor, considerând poate prea devreme că maşina lor nu mai are speranţă, când, de fapt, problema poate fi uneori mult mai simplă.
Un caz foarte curios a fost relatat pe parcursul ultimelor săptămâni de un mecanic american, autor al unui canal de YouTube. Autorul e un mecanic cu studii şi licenţă, a lucrat încă din anii de studenţie la un service Mercedes-Benz din Chicago şi primise mai multe diplome de excelenţă pe parcursul a câtorva ani buni munciţi acolo, devenind unui din cei mai apreciaţi mecanici din acea companie. Ulterior, a fost atras de primărie să lucreze drept mecanic principal al oraşului Chicago, supervizând şi dirijând toate lucrările mecanice din oraş, gestionate de primărie. Şi-a făcut un garaj propriu şi în timpul liber repara maşini, începând a le publica pe cele mai interesante dintre ele pe YouTube, pentru că, aşa cum spune, îi place prea mult reparaţia directă a maşinilor, ca să fi renunţat la asta. Azi produce video-uri full-time deja şi astfel, are timp de şi mai multe proiecte, iar uneori urmăritorii ajung să-i ofere cazuri extrem de interesante cu reparaţii de maşini.
Aşa s-a întâmplat şi cu acest BMW Seria 3 E30, al unui urmăritor de-al său. Acesta l-a ţinut mai mulţi ani în garaj, defectat, pentru că de sub capotă începuseră să se audă sunete şi pocnituri, iar proprietarul a înţeles că problema e serioasă, iar motorul e defunct. Maşina în sine arăta excepţional de bine, cu o caroserie bine păstrată, afectată în partea inferioară pe alocuri de rugină, din cauza timpului îndelungat petrecut în garaj.

Habitaclul era într-o stare şi mai bună însă. Când au fost îndepărtate husele pe de scaune, BMW-ul şi-a descoperit un habitaclu într-o condiţie de maşină de colecţie, cu scaune absolut neatinse!
Şi, totuşi, proprietarul acestui BMW E30 i-a dat maşina pe gratis vlogger-ului mecanic, pentru că nu mai voia să investească nimic în ea, nici măcar în diagnosticarea profundă a problemelor. Fără vreo condiţie, i-a dat maşina să facă ce vrea cu ea, eliberându-şi spaţiul din garaj. La cât de bine arăta BMW-ul, până şi la primele video-uri de puteai întreba cum de un proprietar al unui E30 în condiţie estetică atât de bună poate să se despartă atât de uşor de bijuteria sa? Dar se pare că proprietarul nu-şi considera maşina drept o bijuterie atât de preţioasă.
Şi e păcat că n-a făcut, păcat pentru el. Pentru că mecanicul a dat foarte uşor, aproape întâmplător de problema sunetelor din motor. Cilindrii aveau pe interior atât de multe depuneri pe ei, încât zona de contact a valvelor făcea imposibilă retragerea lor de la un cilindru, iar astfel arcurile arborelui cu came pocneau la fiecare turaţie. Evident, nici combustia în acel cilindru nu putea avea loc normal, iar problema era prezentă şi în ceilalţi cilindri, deşi într-o formă mai puţin gravă.
Cu un diluant special, care costa 5 dolari, mecanicul nostru a curăţat zona valvelor şi motorul a pornit, pur şi simplu, funcţionând ritmic şi frumos! De doar 5 dolari a fost nevoie şi niţică pricepere şi muncă, pentru a reînvia acest BMW E30 superb!
Desigur, au mai urmat lucrări de curăţare mai profundă a motorului şi vor urma procese cu noi aditivi, dar e clar că motorul e absolut superb şi era doar înăduşit de depuneri. Aşa că mecanicul are acum de curăţat maşina, poate o va şi vopsi pentru împrospătare, mai rezolvă zonele de rugină şi o conductă de frână şi gata, BMW-ul clasic nu doar că va fi reparat, ci poate fi readus la o condiţie de adevărată maşină de colecţie, adevărată bijuterie cu un preţ de zeci de mii de dolari! Ar fi fost o idee bună ca fostul proprietar să-şi dea mai multă silinţă pentru a investiga problema, nu-i aşa?

Vezi mai jos toată situaţia, într-un video captivant.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter