(VIDEO) Un Mercedes-Benz S-Class W222, cu 900 CP de la Brabus, atinge viteza sa maximă în doar 45 secunde

4 August 2021, 19:03
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-Benz S-Class din generaţia W222 e deja istorie, fiind înlocuit de un an de noul W223, dar asta nu taie de frumuseţea şi savoarea unor versiuni ale lui W222. Cea mai puternică ipostază a acestei generaţii de S-Class, produsă în număr oarecum mai mare, era semnată de BRABUS, se baza pe motorul V12 biturbo şi avea 900 CP şi 1,500 Nm la activ!
Da, era un sedan rapid ca o rachetă, la propriu, motiv pentru care a fost botezat de către cei de la BRABUS cu numele potrivit de Rocket 900. Limuzina aia accelera de la 0 la 100 km/h în numai 3.7 secunde, cu tot cu dimensiunea sa uriaşă şi o greutate decentă pentru această dimensiune. Când BRABUS o mai vindea, preţurile începeau de la puţin peste 400,000 euro, dar, de obicei, clienţii mai puneau opţionale de câteva zeci de mii de euro pe ea, aşa că preţul ajungea la cifre şi mai cosmice.

Ei bine, dar clienţii trebuiau să simtă şi că primesc ceva în schimb pentru aceşti bani. Şi primeau! O performanţă de neegalat în rândul limuzinelor luxoase şi o ţinută de drum perfecţionată de cei de la BRABUS astfel încât până şi viteza maximă să se simtă confortabilă şi încrezătoare. Iar viteza maximă nu era de 250 km/h, ca la un S-Class standard, ci de peste 340 km/h!
Capacitatea de a atinge această viteză enormă e demonstrată de video-ul de mai jos, filmat când BRABUS Rocket 900 încă se mai vindea, pe un circuit închis circular. A fost montat şi un senzor GPS de viteză pentru precizie sporită, iar maşina a fost pusă să accelereze continuu de la 0 la viteza sa maximă. Ei bine, peste doar 3,000 metri de la start, maşina a atins viteza maximă! Indicatorul de pe bord al maşinii indica 347 km/h, însă măsurătorile GPS au indicat în acel moment o viteză reală de 340.4 km/h. Ah, da, şi i-a luat doar 45 de secunde să accelereze de la 0 la 340.4 km/h, toate 45 secunde fiind însoţite de un sunet dulce de V12 biturbo!

Vezi şi ascultă această alergare a lui Brabus 900 Rocket în video-ul de mai jos.
0
25,284
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!