Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un american a descoperit o problemă simplă, dar importantă la Sherp, offroader-ul rusesc cu capacităţi de amfibie

2 August 2021 - 09:07
Redacţia PiataAuto.md
Îţi mai aminteşti de Sherp, offroader-ul rusesc cu capacităţi de amfibie şi roţi imense, propulsat de un motor diesel de 1.5 litri? Cu ceva timp în urmă îţi spuneam că el îi cucereşte tot mai mult pe americanii excentrici, mai multe vedete cumpărându-şi câte unul la casă, iar printre ele s-a numărat şi acelaşi autor al canalului de YouTube, care încearcă să convertească o Tesla la o maşină cu V8 de Corvette sub capotă.
Ei bine, de curând acesta a încercat să iasă într-o nouă escapadă de offroad cu prietenii săi, la bordul lui Sherp, iar de această offroad-ul a fost format mai mult din ape — lacuri şi un râu. Au luat chiar şi o pasageră ocazională la bord, iar Sherp părea să ţină bine deasupra apei toţi ocupanţii săi. Peste ceva timp, însă, offroader-ului rusesc i s-a oprit motorul şi n-a mai vrut să pornească. Noroc de faptul că flotanţa e asigurată de roţile imense, nu de mişcare. Aşa că cei de la bord, cu ceva ajutor, au putut tracteze vehiculul la mal.
Problema s-a dovedit a fi una extrem de simplă, pe care inginerii ruşi au scăpat-o din vedere. Capacul rezervorului de diesel nu are o garnitură de etanşare, şi astfel nu închide ermetic rezervorul. Când vehiculul este mai încărcat în partea spate, capacul poate ajunge sub apă sau cel puţin poate fi stropit în permanenţă de apă de la roţi, iar aşa apa ajunge în rezervor, iar într-un final şi în motor, unde poate forţa oprirea sau chiar distrugerea motorului. În cazul de mai jos, motorul n-a avut de suferit, apa s-a oprit în filtru şi a fost nevoie doar de drenare şi schimbare de filtru. Dar, pentru un offroader rusesc care se vrea neînfricat, lipsa unei simple garnituri de cauciuc în jurul capacului de rezervor, garnitură care ar fi costat poate 30 de cenţi în producţie, e o scăpare ruşinoasă, de care trebuie să se ţină cont.
Vezi mai jos toată epopeea defecţiunii lui Sherp în mâinile americanilor şi escapada lor ghinionistă pe ape.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter