(VIDEO) Un american şi-a transformat Tesla sa Model 3 într-un vehicul de offroad

17 August 2021, 16:03
Redacţia PiataAuto.md
Un american priceput în meşterirea a tot soiul de modele Tesla a mai purces la o modificare deocheată a unui exemplar, de această dată a unei Tesla Model 3. După ce i-a reparat Tesla unui urmăritor cu costuri de 700 dolari în loc de 16,000, cât cerea Tesla, după ce tot el a instalat un V8 de Corvette pe o Tesla Model S, de această dată provocarea a venit din partea a doi autori ai altui canal de YouTube, care s-au gândit că el, Richard, ar fi persoana potrivită să transforme o Tesla Model 3 într-un offroader.
Formidabil! Fără a se lua prea mult în serios, Richard s-a apucat de această misiune serioasă, împreună cu colegii săi de atelier. Drept bază a servit o Tesla Model 3 uşor avariată în faţă. Maşina a fost reactivată pe partea de soft, apoi s-au început şi modificările mecanice. S-au instalat anvelope uriaşe de offroad, s-au instalat elemente de înălţare a suspensiei pe arcuri, dar imediat au trebuit un pic ciopârţite şi aripile din jur, ca anvelopele să nu prindă în ele.
S-au sudat apoi bare adiţionale de oţel pe lonjeroanele caroseriei, pentru proiecţie adiţională la eventuale impacturi uşoare în offroad. S-a montat chiar şi un troliu pentru provocări serioase în teren accidentat, dar şi lumini adiţionale în locul celor originale, în stil minimalist şi funcţional de offroad. Pentru stilizare, s-a decopertat şi capota, rămânând vizibilă structura ei „celulară” dedesubt.

Paradoxal, dar toate modificările au dat rezultate practice bune şi Tesla Model 3, modificată de aceşti americani, a începuta se descurca foarte bine în offroad. Într-atât de bine, încât a tot urmat un Sherp prin teren neumblat. Modificările şi primele teste pot fi văzute în primul video de mai jos.
Însă mai departe creatorii acestei Tesla au mărit miza şi au scos exemplarul lor la nişte provocări de offroad mult mai serioase. Maşina electrică a avut de îndurat un tratament nemilos, care a afectat-o de-a binelea până aproape de distrugere. Sau, în mâinile acestor mecanici, asta va însemna cel puţin necesitatea unor noi reparaţii serioase. Vezi toată această escapadă dură în cel de-al doilea video de mai jos.
0
1,889
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!