(VIDEO) Un mecanic din Rusia arată cum poate ajunge un UAZ Patriot modern după doar 8 ani de exploatare şi 121 mii km parcurşi

10 August 2021, 19:02
Redacţia PiataAuto.md
UAZ-urile moderne nu mai sunt ce-au fost odată, zic adeseori cei care pricep bine atât în modelele clasice, cât şi în cele mai moderne. Dacă 469-le clasic, numit acum UAZ Hunter, e un soi de Wrangler şi Defender rusesc pe care n-ai cum să nu-l îndrăgeşti pentru simplitatea sa şi capacităţile excelente de offroad, atunci modelele mai noi şi mai civilizate, precum UAZ Patriot, au demonstrat în repetate rânduri că au o calitate de proiectare şi fabricare mult mai precară.
Iar când auzim asta, probabil cei mai mulţi dintre noi îşi vor imagina că maşina mai scârţâie pe ici, pe colo, mai dă câte un defect, mai are nevoie de câte o reparaţie. Am vrea noi să fie doar aşa! Poate fi mult mai grav de atât, iar un mecanic din Rusia, specializat în lucrări complexe de caroserie, a publicat recent un video în care arată revoltat starea în care poate ajunge un UAZ Patriot modern după doar 8 ani de exploatare în clima neprielnică din Rusia.
Starea e una de coşmar, pur şi simplu, mai ales la nivelul ruginii de care a fost cuprinsă caroseria. Nu, nu e vorba doar de vreo pată, şi nici doar de zona cadrului dur sau a anumitor componente de suspensie, cum se mai întâmplă uneori la unele offroadere. E vorba de rugină directă pe panourile principale de caroserie, care au ajuns să fie găurite de ea! Aripi faţă şi spate, praguri — toate au deja găuri de poţi pune mâna prin ele, iar din portbagaj se vede lumina zilei prin încheieturile de la aripi. Şi toate astea la o maşină fabricată în anul 2013, care a parcurs doar 121,500 km!
Din fericire, mecanicul care a filmat acest UAZ are mâini de aur. A tăiat masiv în caroseria UAZ-ului, a sudat, a nituit, a cârpit şi a adus UAZ-ul la o stare cât de cât acceptabilă. Ca să-l scape pe proprietar de bătăi de cap, a schimbat aripile faţă pe altele de plastic. Pentru aripile spate, proprietarul i-a adus aripi noi comandate de la uzină, care au venit chiar din start cu rugină pe ele şi care nu se potriveau chiar exact pe maşină şi au trebuit ajustate. Într-un cuvânt, maşina asta a avut nevoie de multă muncă şi răbdare ca să fie adusă la o stare decentă.
Vezi totul în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
0
10,293
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!