(VIDEO) Un şofer de BMW X5 din Germania critică maniera de condus pe autostradă a altui şofer de BMW X5

16 August 2021, 19:04
Redacţia PiataAuto.md
În multe ţări din lume şoferii de BMW au, la general vorbind, o reputaţie de maniere mai puţin corecte în condus. Fie că aşa e şi statistic, fie că ceilalţi doar atrag mai multă atenţie la manierele celor cu BMW şi-i ignoră pe alţii, dar cert este că, conduita nemanierată a celor cu BMW-uri iese mai des în evidenţă în mai multe ţări ale lumii.
Un video publicat recent de un german şi filmat de el spontan pe o autostradă e interesant printr-o prismă deosebită: şi anume că cel care critică pe bună dreptate e tot şofer de BMW, conducând un X5. Astfel, el conducea un X5 M50d când a observat un alt X5 xDrive45e, cu motorizare plug-in hybrid, trecând în viteză pe alături. Acest fapt n-a fost o problemă, dar ulterior acel X5 a tot forţat maşinile din faţa sa să-i elibereze banda din faţă, apropiindu-se foarte aproape de ele. Şi vorbim de maşini care au fost oarecum forţate să ajungă pe banda stângă din cauza traficului mai lent de pe benzile din dreapta, după care au revenit. Acel X5, însă, nu avea răbdare să păstreze o distanţă sigură şi după eliberarea benzii să-şi continue acceleraţia. Situaţia s-a repetat din nou şi din nou, într-o manieră urâtă, lipsită de respect faţă de ceilalţi şi periculoasă pentru siguranţa circulării pe autostrăzile fără limită de viteză.
Mai mult ca atât, când acel X5 a ajuns pe un segment absolut liber de autostradă, cu încă două benzi din dreapta libere, a rămas lipit de banda extremă stângă, deşi regula spune că întotdeauna trebuie să iei cea mai din dreapta bandă posibilă în condiţii de siguranţă. În Germania depăşirea pe dreapta e pedepsită, iar asemenea comportament de a rămâne lipit pe banda stângă e considerat lipsit de civilizaţie şi de înţelegerea regulilor de circulaţie.

În fine, la un moment dat şoferul care a filmat video-ul l-a depăşit pe cel pe care-l critica şi a tras mai pe dreapta. În momentul în care a trebuit să ia din nou banda stângă a păţit exact acelaşi lucru — acel BMW X5 i-a venit din spate şi a stat foarte aproape de el, încercând să-l intimideze să se ferească. Germanul zice că nu poate înţelege această manieră lipsită total de respect, chiar şi către cei care conduc exact acelaşi model de maşină, oameni care în alte condiţii au imediat o legătură amicală, se salută, sunt mai binevoitori unul cu celălalt. În rezultat, germanul a montat un video cu toată situaţia de pe autostradă cu îndemnul de a NU conduce în asemenea mod niciodată pe autostrăzile din Germania.

Vezi întreaga situaţie într-un video scurt de mai jos.
0
12,248
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!