(VIDEO) Un şofer de ambulanţă din Moldova a publicat un video cu ceea ce înseamnă să te strecori prin traficul din Chişinău

27 August 2021, 21:41
Redacţia PiataAuto.md
„Oameni buni, lăsaţi telefoanele în timpul mersului” — ăsta e îndemnul cu care un şofer de ambulanţă din Moldova a publicat azi un video cu una din cursele sale pentru intervenţia rapidă la un pacient. Filmuleţul dă de gândit şi mai mult, cu cât e făcut azi, 27 august, de Ziua Independenţei Republicii Moldova, când traficul din Chişinău era unul mult mai liber decât în zilele obişnuite.
Chiar din primele secunde ale filmuleţului publicat de şoferul de ambulanţă se poate vedea cum şoferul unui Range Rover observă prea târziu vehiculul cu girofar din faţa sa şi se îndreaptă spre o coliziune frontală, evitând-o în ultimul moment şi doar datorită faptului că ambulanţa a frâna brusc până la oprirea pe loc. Din câte înţelegem de la autorul filmării, şoferul de pe Land Rover avea ochii aţintiţi într-un telefon.

Filmuleţul de un minut mai are şi alte situaţii de pericole de mai departe, mai puţin grave şi mai specifice pentru vehicule cu girofar, dar, sincer, aceste imagini sunt foarte elocvente pentru a înţelege nivelul şi abundenţa de pericole pe care sunt nevoiţi să le înfrunte şoferii de ambulanţă din Moldova în activitatea lor de zi cu zi.
Şi l-am încuraja pe acest şofer, pe nume Sergiu, să publice mai des asemenea imagini, inclusiv din zilele cu trafic mai aglomerat, inclusiv cu timpul efectiv pe care-l pierde o ambulanţă aşteptând cedări de trecere prin traficul aglomerat al capitalei.

Vezi mai jos filmuleţul publicat de şoferul de ambulanţă.

Sursa video: Facebook /grupul GBM / Sergiu Birca
0
13,634
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!