(VIDEO) Un transport agabaritic cu erori duce la un accident cu un tren în SUA, care spulberă o elice şi un camion

31 August 2021, 09:32
Redacţia PiataAuto.md
De mai multe ori spunem că transporturile agabaritice sunt o categorie aparte, foarte specializată în domeniul profesioniştilor de camioane şi implică de obicei atât şoferi cu cea mai mare experienţă, cât şi oameni care pregătesc traseul şi fac calcule logistice, or, trebuie să ştii din timp dacă un angrenaj va putea trece sau nu printr-un anumit loc. Adeseori, când traseul impune anumite componente sensibile, se solicită coordonări cu entităţile de dirijare a traficului, pentru închideri parţiale de circulaţie, uneori chiar şi pentru demontarea temporară a unor indicatoare sau stâlpi, doar ca obiectele uriaşe să poată trece. Fireşte, depinde şi de cât de excepţional e un asemenea transport şi dacă nu există soluţii mai raţionale.
Un caz produs duminică în orăşelul Luling din Texas, arată cât de grave pot fi erorile şi scăpările de planificare ale unui transport agabaritic. În acest caz un camion transporta pala unei elicei imense dintr-un turn eolian de producere a electricităţii. Pala era pusă pe o platformă imensă remorcată şi se pare că cei care au pregătit traseul, n-au luat în calcul că spaţiul îngust al trecerii de cale ferată va fi insuficient pentru a vira camionul cu remorca imensă şi a trece cu bine. Sau cel puţin nu s-au asigurat că vor avea timp suficient în raport cu programul trenurilor.
Aşa că atunci camionul avea dificultăţi în a înainta, pentru că spatele remorcii atingea deja semaforul de tren, s-a auzit şi trenul propriu-zis, claxonând din depărtare. De aici şi până la dezastru nu a fost mult. Deşi camionul a încercat să înainteze cu tot cu ruperea semaforului cu remorca sa, n-a reuşit să fugă din calea trenului şi remorca sa a fost lovită cu putere de tren, răsturnând în cele din urmă şi camionul şi mai avariind câteva vehicule parcare în preajmă. Pagubele materiale sunt uriaşe, de la obiectul transportat la camion cu remorcă, sau vehicule auxiliare afectate, dar şoferul de camion a scăpat nevătămat.

Vezi mai joasă toată situaţia, surprinsă de şoferul unui alt camion care staţiona în aşteptare pe acelaşi drum.
0
4,780
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!