(VIDEO) Un youtuber din SUA a fost obligat să plătească 53,000 dolari penalităţi după a filmat un salt de offroad cu un pick-up

27 August 2021, 17:32
Redacţia PiataAuto.md
Un youtuber din SUA a avut parte de consecinţe neaşteptate după ce a filmat un salt îndrăzneţ de offroad cu un RAM 1500 TRX — un fel de versiune supremă şi durabilă a pick-up-urilor mărcii RAM.
În luna ianuarie a acestui an, el s-a gândit să organizeze un salt spectaculos pe un câmp ce părea o simplu teren neutilizat. Găsise acolo un pârâu şi un relief care-i favoriza scenariul unei sărituri peste apă.

Săritura ieşit spectaculoasă, într-adevăr. Doar că aterizarea dură a îndoit pick-up-ul şi i-a creat atât de multe daune de structură, încât RAM-ul TRX, în valoare de 93,000 dolari a fost declarat daună totală!
Dar toate astea au fost doar consecinţe directe şi imediate. Cele mai neaşteptate au venit abia de curând şi au mai însemnat penalităţi adăugătoare de 53,000 dolari. Totul din cauza faptului că oamenilor din sătucul, lângă care youtuber-ul a filmat momentul, nu le-a plăcut îndrăzneaţa acestuia în raport cu terenul lor neumblat. Au scris plângeri de la o organizaţie la alta până când au găsit un detaliu dintr-o lege veche a statului Pennsylvania că apele sunt considerate implicit drept căi navigabile, iar odată cu asta, sunt proprietate publică. Au urmat 18 acuzaţii pentru youtuber, de perturbare a apelor, de poluare a naturii, de generare de deşeuri — într-un cuvânt 18 acuzaţii ce ţin se aspecte de deteriorare a naturii şi apelor.
Asta a fost suficient ca o instanţă să bată cu ciocanul în masă săptămâna asta şi să dea verdictul dureros, prin care youtuber-ul e obligat să achite 53,000 dolari drept compensare a pagubelor provocare naturii. Autorul faptei, de cealaltă parte, s-a arătat revoltat de decizia judecăţii, menţionând că nu ştia că e ilegal să mergi pur şi simplu printr-o pârloagă, iar el e un tip ce adoră natura şi activităţile în aer liber şi n-ar fi provocat niciodată distrugeri naturii.

Ce părere ai de acest caz? E o decizie corectă sau o insistenţă din aia, a unor oameni conservativi ca-n filme, care ţin cu tot dinadinsul să pedepsească pe intrusul ce le perturbă liniştea?

Vezi mai jos un video filmat în autorul saltului imediat după isprava sa, în care se văd şi daunele pe care le-a suferit maşina, dar şi saltul propriu-zis.
1
61,364
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!