Acesta e Kami Nimble, un camion electric de 20 CP, lansat în Kârgâzstan, făcut cu piese din Rusia şi China

3 Septembrie 2021, 17:28
Redacţia PiataAuto.md
Camionul cu aspect spartan pe care-l vedem în imagini e o creaţie tocmai lansată în Kârgâzstan şi poartă numele de Kami Nimble, Kami Motors fiind numele producătorului, iar Nimble — numele modelului, de la cuvântul englezesc ce semnifică agil. Şi e poate cel mai bizar camion electric din câte există azi în lume.
Camionul măsoară 4.24 metri lungime, deci e mai scurt şi decât o Dacia Logan. Are un ampatament de 2.49 metri şi o benă ce măsoară 2.70 metri lungime şi 1.60 metri lăţime, sarcina utilă a camionului fiind de 700 kg. La baza camionul stă un cadru dur extrem de simplu, pe care au fost montate suspensii de Lada, combinate cu foi de arcuri pe puntea spate. Cum zic creatorii săi, 95% din piesele şasiului sunt de la Lada, ceea ce ar trebui să facă mai simplă mentenanţa lui tehnică.
Electromotorul e unul de origine chineză, produs de Shinegle şi dezvoltă doar 20 CP, propulsând puntea faţă. E alimentat de la un set de baterii bază de litiu şi fosfat de fier, iar autonomia promisă de kirghizi este de 110 km. Însă şoferul va trebui să facă muşchi în timp ce conduce, or, volanul nu este asistat în nici un fel, nici electric, nici hidraulic.
Despre excentricităţi precum aerul condiţionat nici nu mai face să vorbim, în acest camion totul e mult mai elementar. Lipsesc orice dotări de siguranţă, cu excepţia sistemului ABS la frâne. De fapt, uzina kârgâză nu menţionează nimic la acest capitol, însă după liniile şi forma cabinei, suspectăm că ea ar putea fi făcută nu din oţel sau aluminiu, ci din fibră de plastic.
În schimb, preţul camionului e unul de-a dreptul imbatabil, el costând în patria sa doar 6,000 euro. Mai mult ca atât, uzina care-l produce declară că oferă şi garanţie, de 2 ani sau 50 mii km şi mai declară că-l produce „conform celor mai înalte standarde”. Ce anume se ascunde după expresia asta clişeică nu e clar, însă, dar fotografiile cu noul Kami, făcute în halele uzinei, denotă o ambianţă ruginită şi haotică, asemeni unor clădiri lăsate în ruine.
0
7,944
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!