Acesta e noul Mercedes EQE, sedanul electric mai mic decât EQS, de talia lui E-Class

6 Septembrie 2021, 09:42
Ilie Toma
Mercedes a prefaţat aseară şi a lansat azi un nou model electric în gama sa, noul EQE. E un sedan mai mic decât EQS, dar e construit pe aceeaşi platformă tehnică nouă, dezvoltată exclusiv pentru modele cu propulsie electrică. Şi, după cum litera S din denumirea lui EQS semnifică o talie de S-Class, la fel şi litera E din denumirea noului EQE semnifică un sedan de talia lui E-Class.
Dimensiunile exterioare ale noului EQS sunt chiar un pic mai mari decât actualul E-Class, fiind comparabile cu CLS, iar ampatamentul, datorită platformei electrice, e mai mare şi decât la S-Class, măsurând 3.12 metri.
Designul e foarte asemănător cu EQS, dar, deoarece EQE e un model mai mic şi mai uşor, designerii au avut libertatea de a nu lupta chiar pentru un coeficient aerodinamic record, aşa că au mai putut desena mici incizii mai agresive la barele de protecţie.
Acelaşi design similar vine şi la interior, cu planşa aia imensă, care are integrate trei ecrane mari în ea. Dar tot aici vine şi prima veste tristă: aceste ecrane sunt deja opţionale la EQE, şi nu ne putem imagina ce vor avea în loc cei care nu vor plăti preţul pentru opţionale — probabil o placă neagră oarbă, fără un ecran de după ea.
La capitolul motoare, azi a fost anunţată o singură motorizare, EQE 350, urmând ca în momentul intrării în producţie să fie dezvăluite informaţii şi despre o a doua versiune. Ipostaza EQE 350, dezvăluită azi, are tracţiune pe puntea spate, cu un electromotor de 292 CP, poziţionat acolo. Vor exista ulterior şi versiuni cu tracţiune integrală, care vor face uz de un al doilea motor, poziţionat pe puntea faţă.
Bateria lui EQE 350 are o capacitate utilizabilă de 90 kWh, ceea ce-i va asigura o autonomie de până la 660 km în ciclu mai realist WLTP. Totuşi, în viaţa reală am putea să contăm pe o autonomie mai realistă de 400-500 km.
Ne este promisă şi o viitoare versiune de performanţă, cu o putere de circa 680 CP. Noul model, dezvăluit azi de Mercedes, ar urma să ajungă în producţie la uzina din Bremen către mijlocul anului 2022, deci va mai dura un pic până îl vom vedea pe străzi.
0
1,957
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!