Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Asta e o Volga cu putere de Bugatti Veyron din Rusia, datorită unui motor japonez de sub capotă

6 Septembrie 2021 - 16:42
Redacţia PiataAuto.md
În Rusia a fost scoasă la vânzare probabil cea mai neaşteptată Volga pe care am putea-o vedea vreodată. E o Volga GAZ-31105 fabricată în 2006, una din ultimele ipostaze autentice de Volga, produse de uzina din Rusia, doar că acest exemplar are o putere imensă, de 1,150 CP! Pentru a înţelege cât de mult e asta, ne putem aminti că versiunea normală a lui Bugatti Veyron avea 1,001 CP, iar ultima ediţie Veyron Grand Sport avea 1,200 CP. Deci, e o Volga cu putere comparabilă cu Bugatti Veyron!
Puterea uriaşă a acestei Volga se datorează unui motor japonez legendar, însă. E vorba de un 2JZ-GTE, pe care fanii îl pot recunoaşte de pe legendara Toyota Supra. Motorul are 6 cilindri în linie şi e turboaspirat în versiunea sa de stoc, dar, datorită durabilităţii sale şi construcţiei excelente, rezistă superb şi atunci când e modificat să livreze putere cu mult peste prametrii originali.
Motorul exemplarului din Rusia a primit o turbină uriaşă, Garrett 35-1050. Pe lângă asta s-au mai făcut o mulţime de modificări şi ranforsări, astfel încât motorul a ajuns să livreze acum 1,150 CP şi 1,200 Nm! Există, însă, şi un buton prin care motorul e trecut într-un regim mai „relaxat” pentru exploatarea de zi cu zi, regim în care el livrează „doar” 800 CP.
Proprietarul acestei Volga excentrice spune că a măsurat profesionist timpul de acceleraţie de la 0 la 100 km/h şi acesta ar fi de doar 3.7 secunde! Iar ăsta e un timp de supercar!
Desigur, suspensia originală pe foi de arcuri a Volgăi n-ar fi făcut faţă la o asemenea putere, aşa că a fost modificată cu una tot de origine Toyota, de la modelul Mark II X110, mai cunoscut pe piaţa Japoniei.
Interiorul a fost şi el complet schimbat, cu scaune scoică şi cu renunţarea la bancheta spate. Iar proprietarul mai menţionează un lucru foarte rar întâlnit în Rusia, şi anume că a omologat oficial toate modificările făcute la maşină! Asta e important mai ales în contextul în care şi în Rusia poliţia a început a vâna modificări neomologate, pedepsind şoferii şi confiscând vehicule. Iar asta înseamnă că această Volga va putea fi savurată în voie şi pe străzile publice.
Şi, în fine, cât crezi că poate costa în Rusia o asemenea Volga unică, având o putere atât de imensă şi fiind lucrată atât de admirabil? Foarte puţin, de fapt, dacă ne gândim la toată munca depusă şi la investiţiile în piese. Costă 2.35 milioane de ruble, ceea ce ar echivala cu aproximativ 27 mii euro. Dar imaginează-ţi cât de savuros se simte condusul unei asemenea Volga pe străzi, care e la prima vedere doar o simplă Volga, bine întreţinută, dar cu jante suspect de mari. Iar când îşi dezlănţuie puterea, lasă până şi o bună parte din supercar-uri în urmă!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter