Avion implicat în contrabanda spre România, reţinut pe un câmp din Moldova în urma unei ambuscade cu Daciile Duster ale poliţiei de frontieră

14 Septembrie 2021, 09:01
Redacţia PiataAuto.md
O istorie aproape incredibilă a fost relevată la primele ore ale dimineţii de către Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova. Un avion de mici dimensiuni, de model Antonov AN-2, implicat în contrabandă de ţigări spre România, a fost reţinut pe un câmp din Moldova, în urma unei întregi ambuscade organizate pe poliţiştii de frontieră cu Daciile Duster din dotare.
Ofiţerii de investigaţii de la Poliţia de Frontieră au obţinut pe parcursul nopţii informaţii despre survolarea ilegală a spaţiului aerian de către acest avion de mici dimensiuni. Avionul decolase iniţial din Ucraina şi s-a deplasat spre România cu ţigarete de contrabandă la bord, unde a aterizat şi şi-a descărcat „marfa”. Ulterior, acesta a zburat deasupra Moldovei şi a aterizat pe un câmp din apropierea localităţii Hlinaia Mică din nordul Moldovei, pentru alimentare cu combustibil. Localitatea e situată în vârful nordic al Moldovei, între România şi Ucraina.
Paradoxul e că aici, pe câmpul agricol, era amenajat un întreg aeroport improvizat, cu lumini de ghidare vizuală pe o pistă de aterizare improvizată! Deci, e clar că nu e prima aterizare a avionului, şi e clar că acest proces era deja bine pus la punct! Mai mult ca atât, pe aeroportul improvizat avionul era aşteptat de un vehicul cu un rezervor mare de combustibil într-o remorcă, un soi de cisternă improvizată, fapt care indică de asemenea asupra unui proces organizat.
Poliţiştii de frontieră sunt în aceste momente încă în proces de documentare a acestui caz atât de special şi şi-au informat deja şi colegii din România, pentru a identifica locul unde avionul aterizase anterior şi unde şi-a descărcat marfa de contrabandă.
0
11,456
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!