Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

BMW nu vrea să promită o dată fixă când nu va mai produce motoare cu ardere internă

29 Septembrie 2021 - 11:34
Redacţia PiataAuto.md
Tot mai mulţi producători auto fac anunţuri sonore cu promisiuni în care anunţă fie că nu mai dezvoltă nici un motor cu ardere internă, fie anunţă chiar data când toate modelele ce vor ieşi din uzinele lor vor fi doar electrice şi atât. BMW, însă, a luat o altă poziţie, prin şeful său de dezvoltare, Frank Weber, care a dat un interviu detailat publicaţiei Auto News în Munchen.
Acesta a spus în calea de adoptare a mobilităţii electrice, problema nu constituie ziua sau termenul când motoarele cu ardere internă nu vor mai fi produse, ci ziua când sistemul şi infrastructura va fi gata să absoarbă toate acele maşini electrice produse şi vândute. „Este despre infrastructura de prize, despre energia regenerabilă care ar trebui să alimenteze aceste prize, ca tranziţia la mobilitatea electrică să aibă sens. Este lumea pregătită? Este sistemul pregătit? Este infrastructura pregătită? Sunt toate aceste componente pregătite împreună?” — a mai spus Weber.
Oficialul BMW s-a mai referit şi la următoarele enorme de emisii Euro 7, care ar urma să intre în vigoare şi pe care compania le susţine în general, dar are o problemă cu o clauză din ele. Acele restricţii spun că un vehicul ar trebui să aibă acele limite maxime de emisii în orice condiţii în care e exploatat, iar asta ar însemna şi faptul că cineva ar putea să testeze vehiculul la minus 20, încărcat cu o remorcă, într-o pantă. E imposibil să ai acolo emisii maxime identice cu cele aprobate, iar asta înseamnă efectiv interzicerea motoarelor cu ardere internă.
Într-un final, oficial BMW spune că e prematur ca o companie să decidă azi dacă va renunţa în totalitate la motoare cu ardere internă fix în anul 2030. Ce vom face dacă nici atunci infrastructura nu va fi gata? Cum ne vom îndeplini această promisiune? Cel mai puţin ne dorim cu toţii să ajungem să producem automobile pe care oamenii nu le vor putea folosi din cauza suprasolicitării sistemului, iar pe cele pe care ar putea să le folosească nu le vor putea cumpăra din cauza interdicţiilor — a conchis Weber.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter