Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cum arătau până de curând halele unde se făcea mentenanţa tehnică a autobuzelor din Chişinău

10 Septembrie 2021 - 08:29
Redacţia PiataAuto.md
Chişinăul este în acest an în plin proces de reînnoire a parcului său de autobuze, iar odată cu asta a apărut şi o problemă auxiliară: mentenanţa tehnică a noilor autobuze, făcute în halele vechi, risca să le deterioreze starea tehnică a acestora. Or, de zeci de ani Parcul Urban de Autobuze şi-a deservit Ikarusurile şi MAN-urile în nişte condiţii pe care cei mai mulţi dintre noi nici nu ni le imaginam.
De curând autorităţile municipale au alocat bani pentru modernizarea halelor unde autobuzele sunt spălate şi verificate tehnice, iar în unele cazuri se fac şi lucrări de reparaţie. Iar odată cu asta, ceva timp în urmă primarul de Chişinău a publicat şi o galerie foto cu starea în care arătau până de curând aceste hale ale parcului de autobuze din Chişinău.
Să spunem că acele hale semănau cu ruine ar însemna să fim prea diplomaţi. Condiţiile erau pur şi simplu respingătoare, de la uleiul de decenii adunat pe jos, până la pereţii plini de mucegai şi gropile pline de condiţii antisanitare. Despre utilaje care le-ar uşura munca mecanicilor — nici vorbă.
Putem să ne imaginăm cum aveau să fie deservite noile autobuze în aceste spaţii, deci.
Din fericire, unul câte unul, aceste spaţii sunt în plin proces de reparaţie şi modernizare, astfel, încât să fie pregătite pentru cele peste 100 de autobuze noi şi la mâna a doua care vor fi livrate în acest an. Acum în aceste hale există condiţii de minimă decenţă, acestea sunt încălzite, şi există şi condiţii decente de inspectare a autobuzelor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter