Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Deşi noua Toyota Supra e creată din BMW Z4, japonezii au modificat-o frumos în stil JDM

26 Septembrie 2021 - 10:48
Redacţia PiataAuto.md
Sportcar-urile alea japoneze, deja clasice, sunt baza perfectă pentru modificări frumoase de aspect, care au dat naştere curentului JDM, iar admiraţia pentru ele a depăşit cu mult hotarele Japoniei şi a adunat aliaţi spirituali peste tot pe mapamond. Dar, când a apărut noua Toyota Supra, creată pe baza lui BMW Z4, cu un motor BMW şi cu întreg substratul tehnic preluat de la bavarezi, inclusiv motorul de 3.0 litri în linie, părerile au fost împărţite dacă noua Supra va mai naşte aceeaşi admiraţie a fanilor JDM. Până la urmă, nu e chiar o japoneză sută la sută, ar spune criticii.
Dar, iată că timpul a trecut şi reproşurile faţă de Supra s-au atenuat, tot mai mulţi fani începând s-o aprecieze şi s-o admire. Iar companiile independente din Japonia, specializate în modificări JDM, după o perioadă de reticenţă iniţială, au spart gheaţa în ultimele luni şi au început a lansa, una câte una, modificări în stil JDM pentru noua Toyota Surpa.
Cei de la Wald, spre exemplu, au creat tocmai două kit-uri pentru Supra. La unul din ele, cel cu maşina de culoare roşie din acest articol, japonezii şi-a dat frâu liber îndrăznelii şi au creat o Toyota Supra configurată parcă în stilul Need for Speed-ului clasic! E îndrăzneţ şi parcă totodată fără a aluneca în exagerare ieftină.
Difuzoare spate masive, spoilere frontale late, un eleron masiv pe spate, o gardă la sol coborâtă — parcă ţi-o şi imaginezi alergând prin străzile virtuale din Tokyo, de pe display-ul calculatorului tău!

Versiunea galbenă, are mai puţinele elemente şi e modificată parcă într-un stil de supercar, amintindu-ne mai mult de Lexus LF-A, parcă, până şi ţevile duble de evacuare din spate fiind inspirate de acolo, parcă.
E îndrăzneaţă şi această ipostază, fără îndoială, ba chiar şi garda la sol pare mai coborâtă. Cu siguranţă cele două ipostaze o fac pe noua Supra mai japoneză ca oricând.
Şi totuşi, dintre cele două, care crezi că e un JDM mai autentic? Pe care ai alege-o?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter