După Italia, şi Cehia anunţă că nu e de acord cu planul UE de a elimina motoarele cu ardere internă către anul 2035

13 Septembrie 2021, 13:34
Ilie Toma
Săptămâna trecută vă informam că Italia solicită de la Uniunea Europeană o derogare pentru producătorii săi de supercar-uri de la planul de a interzice total vânzarea de automobile cu motoare cu ardere internă în 2035. Acum şi Cehia, prin vocea prim ministrului său, Andrej Babis, a anunţat că e împotriva planului UE.
Declaraţiile prim ministrului au fost făcute pentru o instituţie de presă din Cehia, Babis menţionând că Cehia se va opune planului, pentru că „nu putem impune aici ceea ce o mână de fanatici verzi au decis în parlamentul european”. Limbajul condimentat folosit de prim ministrul ceh pentru a spune aceste lucruri a fost tratat ca o determinare decisivă de a se opune planului UE, dar totodată şi ca o promisiune electorală, întrucât Cehia are în faţă alegeri în viitorul apropiat. Mai mult ca atât, Babis a amintit că Cehia va prelua preşedinţia UE în a doua jumătate a anului 2022, prin rotaţie, iar această interdicţie, planificată de UE, va deveni o prioritate de top în agenda preşedinţiei Cehiei în UE.
Prim ministrul ceh a mai spus că Cehia va continua să sprijine financiar dezvoltarea infrastructurii necesare automobilelor electrice, referindu-se în mod special la reţeaua de prize electrice din ţară, dar a anunţat că ţara sa nu poate sprijini producţia lor propriu-zisă prin subvenţii.

În prezent, industria auto cuantifică circa o treime din economia Cehiei. Cel mai mare producător e Skoda, cu două uzine, la Mlada Boleslav şi Kvasiny, iar pe lângă ea în ţară mai există o uzină Hyundai şi alta Toyota.
0
6,467
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!