După Paris, alte câteva oraşe din Franţa instituie limita de viteză de 30 km/h pe teritoriul lor

20 Septembrie 2021, 10:57
Redacţia PiataAuto.md
Deşi instituirea limitei universale de viteză de 30 km/h în Paris a provocat ambuteiaje şi mai mari şi a creat reacţii controversate şi nemulţumiri uriaşe pentru toţi cei nevoiţi să conducă autoturisme sau camioane prin capitala franceză, exemplul este preluat de mai multe alte oraşe importante franceze, care îşi doresc implementarea limitei de 30 km/h şi pe întreg teritoriul lor.
Astfel, după Paris, o decizie similară de a institui limita universală de 30 km/h pe toate străzile a fost adoptată în oraşele Nantes, Lille şi Grenoble. Iar între timp şi oraşele Lyon şi Bordeaux şi-au anunţat intenţia de a face acelaşi lucru, urmând ca măsura să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022 în Bordeaux şi de la 1 martie în Lyon.
Evoluţia de mai departe ar putea fi în direcţia adoptării unei limite generale pe ţară de 30 km/h în toate localităţile din Franţa şi asta din câteva motive. În primul rând, primarul Parisului, Anne Hidalgo, care a făcut din această măsură principala sa promisiune electorală, a setat un soi de trend al unui primar care nu prea pune preţ pe automobilişti, în schimb ar avea grijă de pietoni, biciclişti, motociclişti şi cei ce folosesc trotinete, trend care sună atractiv şi ieftin de implementat pentru alţi primari. Pe de altă parte, primăriţa de Paris şi-a anunţat deja intenţia de a candida şi la preşedinţia Franţei, şi dată fiind rezonanţa acestei măsuri, e foarte probabil ca tot ea să fie cea care va promova o asemenea limită la nivelul întregii ţări pe parcursul campaniei electorale ce va urma.
0
2,115
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!