E oficial, Mercedes-Benz pregăteşte EQG, un G-Class electric despre care a dezvăluit primele informaţii şi imagini

5 Septembrie 2021, 23:38
Ilie Toma
E oficial, mobilitatea electrică a ajuns şi-n una din ultimele redute ale şcolii vechi şi tradiţionale. Legendarul offroader indestructibil al mărcii germane, Mercedes-Benz G-Class, va deveni electric! La început, va fi ca un model oferit alături de paralelele cu propulsie tradiţională, dar pe termen mai lung, cel mai probabil, doar versiunea electrică va rămâne pe piaţă. Iar Mercedes-Benz a prezentat azi primele imagini şi informaţii cu noul G-Class electric, care se va numi EQG.
Ceea ce vedem azi în imagini are titlu oficial de concept, dar până şi Mercedes menţionează că e un concept gata de producţie, care va avea continuitate ca şi model de serie.
Designul conceptului e absolut similar în proporţii cu G-Class-ul obişnuit, dar vine cu o grilă punctată şi iluminată în faţă, în locul ventilărilor obişnuite. Locul roţii de pe hayon, în spate, e luat un soi de carcasă pătrată, care arată bine, dar care evident că nu va mai adăposti vreo roată acolo. E un compartiment de stocare, unde ar putea fi puse cablurile de încărcare, de exemplu.
Pe lângă artificiile de design, însă, părţile mai importante vin de la substratul tehnic. EQG, adică G-Class-ul electric, şi-a păstrat construcţia pe cadru dur şi va fi, astfel, probabil primul offroader electric construit pe cadru dur, în serie, din lume. Mai mult ca atât, o mare parte din construcţia suspensiei va rămâne va fel ca şi la modelul de serie, dar tracţiunea integrală nu va mai fi asigurată de un sistem mecanic, cu trei diferenţiale blocabile, ci de patru motoare electrice, fără a fi unite mecanic între ele de vreun diferenţial. Până şi puntea spate rigidă a fost modificată încât să rămână ca structură şi element de articulaţie a suspensiei, dar în ea s-au montat două motoare electrice pentru fiecare din roţile de pe acea punte!
Iar partea cu totul incredibilă e că noul EQG va avea şi regim cu demultiplicator de cuplu, care va fi activat mecanic, printr-un soi de cutie de viteze cu două trepte! Aşa că Mercedes face un anunţ crucial şi aproape incredibil: noul EQG va fi în continuare un offroader cu aceleaşi capacităţi legendare de offroad ca şi cel standard!
Foarte multe detalii despre parametrii tehnici de putere totală a electromotoarelor nu sunt dezvăluite, dar ştim că acestea vor fi alimentate de la o baterie care a fost foarte reuşit integrată prin structura cadrului dur. Iar puterea promite a fi generoasă până la fascinaţie, din care putem deduce şi existenţa cel puţin a unei versiuni comparabile cu AMG-ul actual.
Deci, ce zici, cum îţi sună acest viitor G-Class electric?
0
1,451
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!