Frumseţea e uneori în cele mai simple lucruri: acest VW Golf II e o bijuterie superbă, creată cu bani puţini

7 Septembrie 2021, 20:43
Ilie Toma
Cât de mult trebuie să investeşti ca să-ţi creezi o maşină superbă, performantă şi plăcută sufletului? Ei bine, depinde cât de ingenios gândeşti. E ca şi la reparaţiile majore la case, cineva caută candelabre de sute de mii de euro şi-ţi spune că doar cu buget imens se poate face ceva, apoi vine un arhitect ingenios şi-ţi preface totul simplu şi eficient, cu bani incredibil de puţini, iar la final totul arată mai bine, mai simplu şi mai atemporal. Aşa e şi cu maşinile, dacă ai orizonturile mai deschise, uneori cu bani puţini şi pasiune multă poţi obţine rezultate formidabile.
Este şi cazul acestui Volkswagen Golf II, surprins recent la o întrunire de entuziaşti auto din Africa de Sud, acolo unde există o vastă cultură auto de multe decenii încoace. Maşina asta a făcut o adevărată senzaţie, fiind văzută pentru prima dată în ţara sa la acea întrunire. Aşa că a fost în obiectivele tuturor.

Şi paradoxul e că e frumoasă tocmai pentru că e făcută într-un stil simplu şi minimalist, cu mult bun gust. E un VW Golf II cu o caroserie adusă la excelenţă, vopsită într-o culoare de albastru intens, care nu exista în paleta originală, dar care arată bine oricum. Din informaţiile pe care le-a împărtăşit în repeziciune proprietarul celor de la eveniment, a cumpărat maşina originală cu mai puţin de 2,000 dolari SUA, după care a muncit la ea ca s-o aducă în asemenea condiţii.
Şi a păstrat doar două culori pe maşină — albastrul intens al caroseriei şi negrul grilei şi al barelor de protecţie. Fără crom adiţional, fără alte culori, nimic. Doar culoarea de bază şi culorile naturale ale barelor, grilei şi farurilor, acestea din urmă fiind un pic umbrite.

Pe lângă asta, a coborât suspensia şi a cumpărat un set de jante numai bune pentru asemenea stil lowride. Le-a încălţat în anvelope Nexen.
Marele secret al acestei maşini e sub capotă, dar proprietarul a spus mult prea puţine despre el. Se pare că acolo e un motor VR6 de VW, de 2.8 litri, deşi pe el e inscripţionat V6. Ştim că ar fi cumpărat motorul în stare bună cu sub 2,500 dolari, căutând multă vreme prin anunţuri online, după care a muncit la repararea lui capitală şi la pregătirea pentru aspectul impecabil, conform cu acest VW Golf. Deci, toată maşina l-ar fi costat pe acest tânăr puţin peste 5,000 dolari, întinşi pe parcursul unei perioade mai lungi de timp, iar pe lângă asta — multă muncă şi pasiune.
Şi acum automobilul a defilat alături de supercar-uri şi maşini mult mai scumpe, dar oricum anume acest Golf a fost vedeta acestei întâlniri din week-end-ul trecut! Pentru că frumuseţea e adeseori în cele mai simple lucruri!
0
2,983
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!